Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАЈБОЉИ УСКРС ИКАД

УСКРШЊИ ХЛЕБ који ће употпунити ПРАЗНИК - Топи се у устима, а изгледа САВРШЕНО

Ускршњи хлеб је италијанска и грчка традиција.

1649672958_Screenshot_2.jpg
Пхото:Принтсцреен/делисх.цом
Oglas

То је заслађено тесто са квасцем и обојеним јајима.

Одлучили смо да Ускрс учинимо још празничнијим са посипањем на врху, али то је потпуно необавезно! То је забавна и шарена традиција коју можете додати свом столу. Овај хлеб можете послужити на ускршњем ручку.

Нисте љубитељ боја за храну? Уместо тога, испробајте наш рецепт за природну боју за јаја!

За хлеб:

  • Спреј за кување
  • 1 шољица млаког млека
  • 1/2 шољице плус 1 кашичица. шећера, подељено
  • 2 1/2 кашичице. или 1 (0,25 оз.) паковање активног сувог квасца
  • 4 1/2 шољица вишенаменског брашна, плус још за површину
  • 2 дцл. соли
  • 2 велика јаја
  • 1/2 шољице или (1 штап) путера, омекшан и исечен на коцкице
  • Умућена јаја, за четкање
  • Прскалице, за прелив

За јаја:

  • 4 велика јаја
  • 1 шољица  кључале воде, подељене
  • 2 дцл. дестиловано бело сирће, подељено
  • Боје за храну

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Метода прављења

  1. Подмажите велику посуду спрејом за кување.
  2. У малу чинију или посуду за течност додајте млеко и 1 кашичицу шећера и поспите квасац.
  3. Оставите да одстоји док не постане пенасто, око 8 минута.
  4. У посуди самостојећег миксера са куком за тесто помешајте брашно, преосталу ½ шоље шећера и соли.
  5. Додајте мешавину млека и квасца и јаја.
  6. Мешајте док се не формира веома мекано тесто, око 5 минута.
  7. Повећајте на средње велику брзину и додајте путер кашику по кашику, добро мешајте након сваког додавања, док се тесто не одвоји од ивица посуде, око 15 минута.
  8. Пребаците тесто у подмазану посуду, покријте и оставите да се диже на топлом месту док се не удвостручи 1 до 1 1/2 сата.
  9. У међувремену направите тврдо кувана јаја:
  • Ставите јаја у средњу шерпу и покријте водом.
  • На средњој ватри доведите до кључања.
  • Покријте и искључите ринглу.
  • Оставите да одстоји 11 минута, а затим извадите из тигања и потопите у ледену воду.
  1. Поделити 1 шољу кључале воде између 2 чиније.
  2. Додајте 1 кашичицу сирчета и жељену боју за храну у сваку посуду.
  3. Додајте једно по једно јаје и оставите да одстоји 5 до 10 минута, у зависности од жељене боје.
  4. Користите шупљину да бисте је извадили из посуде и оставите да се осуши на решетки постављеној преко плеха за печење.
  5. Загрејте рерну на 375° и обложите велики плех папиром за печење.
  6. На лагано побрашњеној површини поделити тесто на 3 једнака дела.
  7. Сваки комад умотајте у конопац дужине 90цм..
  8. Ставите ужад један поред другог по дужини на припремљени плех.
  9. Горње крајеве спојите заједно, а затим чврсто уплетите ужад.
  10. Спојите крајеве да формирате круг и стисните заједно.
  11. У плетеницу утисните обојена јаја, па поклопите тесто и оставите да се диже док се не удвостручи, око 30 минута.
  12. Премажите јајима и поспите на врху.
  13. Пеците до златне боје, 30 минута

Јаја су искључиво декоративна и не треба их јести!

БОНУС ВИДЕО:

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas