Доносимо вам најбољи рецепт за влашку салату.
Влашка салата је права посластица за љубитеље богатих и кремастих укуса. Комбинација печених паприка, фета сира и пржене сланине даје савршену хармонију између сланог, слаткастог и димљеног укуса, док мајонез и кувана јаја салату чине изузетно кремастом. Ова салата је идеална као предјело, прилог или лагани оброк, а можете је послужити и на свечаним трпезама.
Састојци (за 4–6 особа)
- 500 г фета сира
- 500 г печених паприка
- 4 кувана јаја
- 200 г пржене сланине
- 100 г мајонеза
Припрема:
Припрема паприка: Ако користите свеже паприке, препеците их у рерни или на грилу док кожа не поцрни. Охладите их, ољуштите и исецкајте на траке или коцкице.
Припрема јаја: Кувана јаја ољуштите и исецкајте на колутове или коцкице.
Сланина: Пржите сланину у тигању док не постане хрскава, затим је исецкајте на мале комадиће.
Сир: Фета сир исецкајте или измрвљујте виљушком, по жељи у већим комадима за текстуру.
Мешање: У великој чинији помешајте паприке, фета сир, јаја и сланину. Додајте мајонез и пажљиво промешајте да се сви састојци повежу, али да салата остане кремаста, а да се састојци не здробе превише.
Сервирање: Влашку салату можете одмах послужити, али ће још бољи укус имати ако одстоји у фрижидеру 30–60 минута, да се укуси повежу.
(Стил)
БОНУС ВИДЕО: