Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
бакина кухиња

Време је за зимницу: Како да направимо најукуснију ТУРШИЈУ? (ФОТО/ВИДЕО)

Туршија је многима омиљени део зимнице.

1631774037_Bez-naslova.png
Фото: Приватна архива
Oglas

Потребно је:

  • 50 крупних паприка
  • 2 кг краставчића
  • 10 л воде
  • 250 соли
  • алкохолно сирће 2:1
  • целер лист
  • мало бибера у зрну
  • 1 већи рен

Фото: приватна архива

Припрема:

Паприку добро опрати и одсећи дршку. Краставчиче опрати и одсећи део где су дршке. Поређати у буренце пола паприке и на њу додати мало листова целера. Убацити све краставчиће, па одозго остатак паприке. Додати опет целера и мало бибера. 

Прочитајте још: ЗА НАЈБОЉИ АЈВАР ОВЕ ЗИМЕ! Трик са којим ћете за секунду ОЉУШТИТИ паприке за зимницу (РЕЦЕПТ)

У лонац сипати три литра воде и додати 1 литар сирћета алкохолног 3:1. За ову меру паприке потребно вам је око 10 литара воде. Значи сипати у воду 250 гр соли и око 2,5л сирћета. Обавезно пробати да ли је слано и кисело.

Фото: приватна архива

Ако вам је прекисело додати мало воде ако је неслано додајте још соли према укусу. Убацити конзерванс и винобран добро измешати и налити.

Ставити пластични обруч и камен или пак сипати воду и добро је затворити и притиснути. После 7 дана је погледати, па  долити воде јер ће паприка упити течност. Може стајати до следеће туршије...

Фото: приватна архива

Напомена:

У туршију можете додати карфиола, шаргарепу, киселе јабуке, зелени парадајз љуте папричице и тд..

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas