· · Коментара: 0
РЕЦЕПТ

Засладите се домаћом посластицом: Посни кроасани са џемом и орасима (ФОТО)

Ускршњи пост је, те вам тако дајемо предлог за укусну и слатку посластицу.

1617865911_posni-kroasani-sa-dzemom-i-orasima-velika-1150x599.jpg
Фото: Дидy Китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

  • 20 гр. квасца
  • 200 мл. топле воде
  • 2 кашике шећера
  • 2 кашике уља
  • 1 кесица ванил шећера
  • 330 гр. белог брасна тип 400
  • прстохват соли
  • 110 гр. маргарина

Фил: 

  • 2 кашике џема од кајсија
  • 2 кашике ораха

Прочитајте још: Наше баке су га радо јеле у детињству: Данас спремамо једноставну тестенину за коју вам треба неколико састојака (ФОТО/ВИДЕО)

Упутство:

У ванглицу ставите топлу воду, квасац, шећер, ванил шећер и уље. Промешајте да се квасац истопи, додајте половину брашна и прстохват соли, промешајте, а затиим постепено додајте остатак брашна. Месите док не добијете лепу лоптицу. Ванглицу са тестом ставите у кесу и оставите на топлом око 30 минута.

Фото: Дидy Кичен

Када је тесто надошло, премесите га и пребаците на побрашњену радну површину и оклагијом развуците танко тесто. Премажите га маргарином који сте извадили из фрижидера око 2 сата пре него што сте почели да правите, виљушком га лепо изгњечите да буде кремаст. Тако ћете га лакше размазати.

Фото: Дидy Кичен

Пресавите тесто 2 пута.

Прочитајте још: 3 ПРИМАМЉИВА јела која можете направити од ХЛЕБА

Фото: Дидy Кичен

Оставите отприлике кашику маргарина да премажите тесто по дужини и савијајте као на слици.

Фото: Дидy Кичен

Овако савијено тесто, прекрите крпом и оставите да одстоји око 15 минута. За то време у чинијицу ставите две кашике џема од кајсије и две пуне кашике млевених ораха.

Прочитајте још: Раскошна погача која ће бити део сваког празника: Фогача са сланином (ФОТО)

Фото: Дидy Кичен

Када је тесто одстојало развуците га, исеците као на слици, ставите фил и мотајте кроасане као што је приказано на слици.

Фото: Дидy Кичен

Ивице неце бити равне, њих исеците на траке, премажите филом и уролајте у пужа.

Фото: Дидy Кичен

Кросане и пужиће ставите у плех обложен папиром за печење. Рерну укључите да се угреје на 260 степени. Док се рерна греје, кроасане прекрите крпом. Када се рерна угрејала убаците кроасане и пеците их око 15 - 20 минута, у зависности од рерне. Кроасане не премазујете нисачим.

Прочитајте још: Лисната слана торта: Укусна вечера коју можете направити и као пређело за предстојеће празнике (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Дидy Кичен

Оволико се добије од ове количине теста, ако мислите да је мало дуплирајте меру.

Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.