· · Komentara: 0
RECEPT

Zasladite se domaćom poslasticom: Posni kroasani sa džemom i orasima (FOTO)

Uskršnji post je, te vam tako dajemo predlog za ukusnu i slatku poslasticu.

1617865911_posni-kroasani-sa-dzemom-i-orasima-velika-1150x599.jpg
Foto: Didy Kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 20 gr. kvasca
  • 200 ml. tople vode
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica vanil šećera
  • 330 gr. belog brasna tip 400
  • prstohvat soli
  • 110 gr. margarina

Fil: 

  • 2 kašike džema od kajsija
  • 2 kašike oraha

Pročitajte još: Naše bake su ga rado jele u detinjstvu: Danas spremamo jednostavnu testeninu za koju vam treba nekoliko sastojaka (FOTO/VIDEO)

Uputstvo:

U vanglicu stavite toplu vodu, kvasac, šećer, vanil šećer i ulje. Promešajte da se kvasac istopi, dodajte polovinu brašna i prstohvat soli, promešajte, a zatiim postepeno dodajte ostatak brašna. Mesite dok ne dobijete lepu lopticu. Vanglicu sa testom stavite u kesu i ostavite na toplom oko 30 minuta.

Foto: Didy Kičen

Kada je testo nadošlo, premesite ga i prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razvucite tanko testo. Premažite ga margarinom koji ste izvadili iz frižidera oko 2 sata pre nego što ste počeli da pravite, viljuškom ga lepo izgnječite da bude kremast. Tako ćete ga lakše razmazati.

Foto: Didy Kičen

Presavite testo 2 puta.

Pročitajte još: 3 PRIMAMLJIVA jela koja možete napraviti od HLEBA

Foto: Didy Kičen

Ostavite otprilike kašiku margarina da premažite testo po dužini i savijajte kao na slici.

Foto: Didy Kičen

Ovako savijeno testo, prekrite krpom i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Za to vreme u činijicu stavite dve kašike džema od kajsije i dve pune kašike mlevenih oraha.

Pročitajte još: Raskošna pogača koja će biti deo svakog praznika: Fogača sa slaninom (FOTO)

Foto: Didy Kičen

Kada je testo odstojalo razvucite ga, isecite kao na slici, stavite fil i motajte kroasane kao što je prikazano na slici.

Foto: Didy Kičen

Ivice nece biti ravne, njih isecite na trake, premažite filom i urolajte u puža.

Foto: Didy Kičen

Krosane i pužiće stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Rernu uključite da se ugreje na 260 stepeni. Dok se rerna greje, kroasane prekrite krpom. Kada se rerna ugrejala ubacite kroasane i pecite ih oko 15 - 20 minuta, u zavisnosti od rerne. Kroasane ne premazujete nisačim.

Pročitajte još: Lisnata slana torta: Ukusna večera koju možete napraviti i kao pređelo za predstojeće praznike (FOTO/VIDEO)

Foto: Didy Kičen

Ovoliko se dobije od ove količine testa, ako mislite da je malo duplirajte meru.

Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.