Нисте појели сву храну коју сте припремили и следећи логичан корак је да је одложите у фрижидер. Међутим, ту би требало да застанемо.

Та храна треба да се нађе у фрижидеру, али не одмах.
Постоје разлози да остатке хране хладне одложите у фрижидер, а никако док је јело још увек топло.
- Правилно хлађење остатака је заиста важна компонента безбедности хране - каже Никол Ричард, сарадник за истраживање безбедности хране на Универзитету Роуд Исланд, пише Yахоо.
На тај начин се ограничава време које ваше јело виси у „опасној зони“,
Када се бавите расхлађивањем хране, главна претња долази од две специфичне врсте, Цлостридиум перфрингенс и Бациллус цереус. Оне могу формирати споре стабилне на топлоту способне да преживе високе температуре, што значи да могу да вребају чак иу правилно куваним оброцима.
Правилно хлађење је кључно за спречавање тровања храном, али можете потрајати. Храна би требало да буде безбедна за јело до два сата одлагања на собној температури.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ