Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Декорације од ЧОКОЛАДЕ за торте и колаче које САМИ можете направити уз ове ЈЕДНОСТАВНЕ ТРИКОВЕ (ФОТО)

Дезерт ма колико био укусан, он захтева неку врсту декорације како би изгледао што примамљивији. Једноставно, уз колаче и торте иде да буду што "кичастији" како би имали што више укуса у којима можемо уживати

1651600740_tart-gbfc2c20b4_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Чак и ако сте завирили у излоге најлепших посластичарница наоколо и помислили: „Никад то не бих знала да урадим“, верујте да можете и да је декорисање ваших торти и колача једноставније него што мислите, а ми вам отркивамо како!

Прочитајте још: Да ли сте чули за СОМЛОИ ГАЛУШКУ! Овај традиционални мађарски слаткиш освојиће ваша непца!

Савети за успех:

1.Чоколада се топи у вашим рукама. За борбу против тога, многи од ових рецепата захтевају брзо руковање и одмах стављање ваше декорације у замрзивач. 
2. Прегревање чоколаде у микроталасној може се десити врло лако. Зато препоручујемо мешање и проверу сваких 10 секунди. Прегрејана чоколада ће се заплести и бити потпуно неупотребљива.
3. Отопљена чоколада и вода се не мешају. Нека ваше чиније, лопатице, боце за цеђење итд. буду потпуно суве док радите са отопљеном чоколадом.

1. Чоколадне љуспице 

Можда и најједноставнији начин прављња чоколадне декорације су свакако љуспице од чоколаде. Шта вам је потребно:

  • 2-3 чоколадице
  • нож за стругање поврћа

Техника:
Стружите чоколаду ножем за поврће. Широка страна ће вам дати веће локне, док ће вам краћа страна дати мини локне. Користите их да украсите било који десерт који волите.
Савет: Ако вам се коврче распадају или нису довољно велике, узмите само већи комад чоколаде и направите мали јачи притисак. 

2. Чоколадне "крхкотине" 

Крхотине су још једна веома популарна техника украшавања чоколадом. Могу се користити на различите начине и за торте и колаче, а може се користити и као руб од торте. Шта вам је потребно:

  • Чоколада, у зависности колико вам декорације треба
  • Посуда средње величине, погодна за микроталасну пећницу
  • Папир за печење
  • Лопатица (закошена оштрица олакшава ширење)
  • Плех за печење средње величине

Техника: Почните тако што ћете ставити комад папира за печење који покрива цео плех за печење. Затим додајте чоколаду у посуду за микроталасну пећницу. Отопите чоколаду у корацима од 10 секунди у микроталасној пећници, мешајући између сваког корака од 10 секунди. Када се отопи, на папир за печење намажите отопљену чоколаду и раширите је по целом плеху. Након тога, ставите плех за печење у замрзивач на 20 минута. Када је чоколада тврда на додир, извадите је из замрзивача и радите брзо.

Пажљиво почните да умотавате папир у тубу. Чућете и осетити како чоколада крцка и ломи се. Ово ствара ваше крхотине. Уколико желите комадиће који изгледају оштрије и не желите комадиће који изгледају "необавезно" изломљени, можете сами сећи чоколаду, например резачем за пицу. 

3. Писање чоколадом

Писање речи и прављење облика са чоколадом можда делује као најкомпликованија техника, а заправо је заиста лака. Осим тога, много је лакше писати отопљеном чоколадом него писати унапред припремљеним тубама за глазуру које се продају у продавницама. Шта вам је потребно:

  • Пластична боца 
  • Чоколада
  • Папир за печење
  • Равна лопатица
  • Плех за печење средње величине

Техника: Почните тако што ћете ставити комад папира за печење да покрива цео плех. Затим додајте чоколаду у посуду за микроталасну пећницу. Отопите чоколаду у корацима од 10 секунди у микроталасној пећници, мешајући између сваког корака од 10 секунди. Радите брзо када се чоколада отопи. Помоћу лопатице додајте отопљену чоколаду у пластичну боцу. Овај корак може бити мало неуредан па би требало флашу да држите изнад посуде док додајете чоколаду у боцу. Затим нежно цедите чоколаду из боце на плех у облику речи и симбола које желите да нацртате. Ако желите да побољшате изглед свог писања, узмите посебан комад папира и одштампајте, напишите или нацртајте било који дизајн који желите да користите и ставите га испод пергамент папира. Замрзните плех за печење са својим писањем око 20 минута тако да постане крут. Сада сте спремни да танком оштрицом ваше чисте лопатице уклоните чоколаду са папира и користите је за украшавање. 

4. Чоколадна гнезда

Чоколадна гнезда се могу користити за разне десерте и у разним празничним приликама. Можете их направити мини да иду на колаче или веће да иду на торте. А могућности предмета за постављање у гнезда су бескрајне! Корпу можете напунити воћем или другим чоколадицама.  Шта вам је потребно:

  • 1 посуда мале до средње величине
  • 1 средња посуда за микроталасну пећницу
  • Пластична боца
  • Папир за печење
  • Чоколада
  • Равна лопатица

Техника: Прво припремите своју чинију тако што ћете лагано згужвати папир за печење, затим умотати спољашњу страну посуде у папир док не буде потпуно покривена, а затим је окрените наопачке. Папир ће добро задржати свој облик иако је мало згужван, тако да не би требало да га лепите за посуду. Затим додајте чоколаду посуду за микроталасну пећницу. Отопите чоколаду у корацима од 10 секунди у микроталасној пећници, мешајући између сваког корака од 10 секунди. Радите брзо када се чоколада отопи. Користећи лопатицу, додајте отопљену чоколаду у пластичну флашу. Нежно истисните отопљену чоколаду на посуду прекривену папиром за печењем, кружним и унакрсним дизајном како бисте направили гнездо. Замрзните посуду са дизајном гнезда 20-30 минута док не постане круто на додир. Затим окрените посуду наопако, држећи гнездо једном (хладном) руком и нежно повлачећи чинију и пергамент папир, пазећи да не покварите дизајн. Брзо ставите гнездо на торту пре сервирања, јер ће чоколада почети да се топи у вашим рукама. Сада корпу напуните воћем или чоколадом и употпуните своју декорацију. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas