Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Добре и лоше стране СУВОГ ВОЋА: Омиљена зимска грицкалица

Сви волимо да у току дана поједемо шаку сувих шљива, брусница, кајсија... Наравно, сигурно је ово исправна одлука, јер је на крају крајева то само воће, које је много боље од чоколаде.

1607432021_Depositphotos_129112314_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Али, да је ли могуће да живимо у незнању и да суво воће у ствари није добро за нас?

Зашто није добро?

Сушено воће је у основи свеже воће коме је одузета сва вода. Због уклоњене воде сваки комад воћа је знатно мањи, што значи да би морали да једемо много више сушеног ако желимо да постигнемо исти осећај ситости као са свежим.

Прочитајте још: Седам НАЈВЕЋИХ З.АБЛУДА о маслиновом уљу

Размислите на овај начин: У чашу можете да ставите много више сувог него свежег грожђа. А мит да суво воће садржи много више шећера од свежег услед дехидрације никако није тачан. Једноставно ћете конзумирати више воћног шећера из шољице сувог грожђа него из шоље свежег, јер много више сувог воћа може да стане у чашу. Сасвим логично.

Прочитајте још: ГЕНЕТСКИ модификовано воће је лепо обележено ОВИМ БРОЈЕМ

Зашто јесте добро?

То је и даље много здравија опција за ужину од чипса и чоколадних колачића. Здраве калорије и влакна одмах дају енергију, па спортисти често узимају суво воће за време тренинга. Укратко, ако суво воће једете умерено - препоручена порција је четврт шоље - и купите га без додатног шец́ера, бићете у прилично доброј форми.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas