Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Колико је заправо здраво СУВО ВОЋЕ? Да ли је део и ваше исхране?

Суво воће је многима омиљена "грицкалица".

1630850832_Depositphotos_208631358_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Воће и поврће су важан део исхране, некоме је ово рутина, а некоме је пак неопходан труд како би ове намирнице укључили у исхрану.

Суво воће би овде могло да помогне. Слатко је и може необавезно да се грицка у бројним ситуацијама.

Да ли је суво воће здраво?

Одговор је да. Боље јести воће у било ком облику него га не конзумирати. Такође, пошто се сушено воће кондензује по тежини, оно обезбеђује око 3,5 пута више влакана и хранљивих материја - објашњава доктор Схапиро за Реал Симпле.

Суво воће је веома богат извор влакана, као и антиоксиданата, посебно полифенола.

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за септембар: Килограми се топе без гладовања (САТНИЦА)

Који су недостаци конзумирања сувог воћа?

- Будући да је суво воће концентрисано (вода је уклоњена), долази у малим, густим паковањима која су веома богата шећером и калоријама. Па би ипак требало да припазимо на количину јер може да доведе до повећаног уноса шећера и калорија.

Истиче се да је најважнији корак при куповини читање етикета хранљивих састојака и спискова осталих састојака, јер много сувог воћа садржи додане шећере у облику сокова, сирупа или чак кристализованог шећера.

Прочитајте још: Нема гладовања: Проверена ДИЈЕТА за менопаузу и болну менструацију (ЈЕЛОВНИК)

Најздравији начин конзумирања сувог воћа

- Препоручујем да се оброци ограниче на једну порцију, исецкате веће комаде сушеног воћа и помешате са орашастим плодовима - препоручује Схапиро.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas