Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

ГРЕШКА КОЈУ МНОГИ ПРАВЕ: Ево које јело Гордон Ремзи НИКАД НЕ ПОРУЧУЈЕ

Чувени британски кувар Гордон Ремзи је једном приликом открио да у ресторану никада не наручује "супу дана", јер како каже - може се десити да је то "супа месеца".

1638027938_pjimage--63-.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Такође не подноси храну из авиона, а на питање ког дана не треба ићи у ресторане, ево како одговара.
- Одлазак у ресторан на вечеру, на Дан заљубљених, никада није добра идеја. Тада је гужва у кухињама, и не добијате прави доживљај. Шта је романтичније од оброка припремљеног за вашег партнера, уз добру флашу вина? - каже Британац.

Шта не треба поручивати?

Даље је истакао: "Радио сам за авио-компаније десет година, тако да знам где је та храна била и где иде, и колико је требало времена да се укрца". С друге стране, овде није реч само о квалитету оброка, већ и о ценама.

Прочитајте још: Палента која се ОВАКО ПРИПРЕМИ помаже код МРШАВЉЕЊА и смањује холестерол (РЕЦЕПТ)

Фото: Пиксабеј

Неки кувари су става да у ресторану никада не поручујете "специјалитете куће", јер се они "обично праве од остатака хране", али узмите то са резервом, јер је, наравно, сваки објекат прича за себе. У сваком случају, "специјалитет куће" или "специјалитет дана" јесте јело које бисте могли да платите више него што вреди, због самог назива (читај: брендирања).

Такође, многи посетиоци ресторана су мишљења да је поручивање рижота у ресторану "бацање пара" јер је то "обичан пилав", мада смо вам у једном од претходних текстова објаснили разлику између два јела и зашто први више кошта.

Такође, избегавајте да поручујете јела која нису "типична" за неки крај. На пример, пасту оставите за специјализоване италијанске ресторане, а ако се нађете на Златибору, поручите печење, лепињу, домаћа јела.

У последње време и неки колачи као што је кох, имају више цене, посебно када се служе као Три леће. Ораснице, домаће слатке пита и томе слично могу имати јаче цене, а релативно лако се праве код куће, док с друге стране - новац можете уложити у добар суфле. Исто тако, многима је штета да дају паре за сок у кафићу, јер за једну чашу могу купити читаво литарско паковање.

Пишите нам у коментарима шта је за вас "бацање пара" у ресторану?

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas