· · Коментари: 0
ИЗУЗЕТНО ЗДРАВО

Палента која се ОВАКО ПРИПРЕМИ помаже код МРШАВЉЕЊА и смањује холестерол (РЕЦЕПТ)

Оброк који се лако спрема, а има много добробити за организам.

1637058184_shutterstock_1716712438.jpg
Фото: Shutterstock

Кукурузно брашно или гриз имају веома позитиван утицај на целокупно здравље човека. Палента не садржи глутен и препоручује се свим узрастима.

Прочитајте још: Ако пијете воду НА ОВАЈ НАЧИН, чистите организам - Гордана Цветић избегла операцију кукова, а метаболизам регулише помоћу воде преко 20 година

Здравствене предности паленте

  • Палента у свом саставу има природне масти, односно каритеноиде и управо те здраве масноће заслужне су за њене моћи које поспешују бољи и квалитетнији рад црева.
  • Кукуруз садржи и велику количину фосфора, магнезијума, цинка, калијума, бакра, селена и мангана.
  • Захваљујући кукурузу који садржи, палента има врло мали број калорија у себи, те је због тога идеалан оброк за мршављење. Она је једна од најбољих и најефикаснијих намирница које се препоручују када су дијете у питању.
  • Јачање ћелија дебелог црева такође је још једна од предности која је забележена код особа које су паленту уврстили у своје редовне оброке. Осим што ће их ојачати, палента ће такође деловати антиоксидантно на целокупан организам, не само на црева.
  • Смањује холестерол захваљујући добрим мастима које садржи, као и влакнима и комплексним угљеним хидратима. Палента ће спречити и појављивање вишка килограма.

Како се правилно спрема палента?

У лонац ставити 3 и по шоље воде. Након тога додаје се мало уља и прстохват соли. Када све то проври, температура се смањује на минимум и сипа се једна шољица кукурузне паленте уз константно мешање.

Препоручује се употреба дрвене кашике, због оксидације металне жлице. Нећете погрешити ако додате и омиљене семенке или поврће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.