· · Коментари: 0

Како чувати брашно да вам се не би појавиле БРАШНЕ БУБЕ? Постоје ТРИ начина да дуго остане свеже

Брашно је једна од основних намирница за коју већина људи претпоставља да ће трајати заувек

1654586818_flour-g3f22a0a7c_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Иако је технички некварљиво , брашно може почети да се квари када је изложено сунчевој светлости, кисеонику и влази. Срећом, постоји толико ефикасних начина за складиштење брашна како би се осигурало да задржи своју свежину.

Дакле, колико дуго ће брашно трајати ако га држите у оригиналној папирној врећици? Веровали или не, поквариће се у року од три месеца, што заиста није дуго (нарочито ако не кувате или не печете често са брашном). Међутим, постоје начини за складиштење брашна који ће значајно продужити његов рок трајања.

Како чувати брашно

Знате како је постало супер модерно чувати суве састојке у херметички затвореним контејнерима за складиштење хране ? Па, не само да ће ваша остава изгледати чисто и организовано, већ ако користите те посуде, такође ћете помоћи да продужите рок трајања многих ваших састојака, укључујући брашно. Чување брашна у херметички затвореној пластичној посуди или стакленој тегли одржаће га свежим до 10 месеци и спречиће штеточине као што су брашне бубе. Ако имате алате за вакуумско затварање брашна, може трајати до две године.

Прочитајте још: ГРОЖЂЕ, ЈАЈА, СОС ОД ПАРАДАЈЗА... 10 ствари које НИКАДА не би требало да стављате у микроталасну

Иако постоји много различитих врста брашна које можете купити, имајте на уму да специјална брашна (као што су брашно од целог пшеничног брашна, брашно од бадема и друго) имају тенденцију да истеку брже од вишенаменског брашна великих брендова.

Можете ли држати брашно у фрижидеру?

Већина врста брашна ће трајати до годину дана у фрижидеру ако се правилно складишти. Добра је идеја да користите херметички затворену посуду и означите је датумом када сте је првобитно ускладиштили, тако да можете пратити.

Фото: Unsplash

Такође ћете желети да се побринете да своје брашно чувате у фрижидеру даље од предмета који би могли да испуштају влагу, јер влага може утицати на квалитет брашна и узроковати да се згрудва.

Можете ли замрзнути брашно?

Ако брашно купујете на велико или једноставно не користите брашно често, чување у замрзивачу је најразумнија опција. Замрзнуто брашно има неограничен рок трајања ако се чува у посуди са апсорберима кисеоника. Систем за вакуумско заптивање или Милар кесе су најбољи за уклањање што више ваздуха и очување свежине.

Прочитајте још: Како ЧУВАТИ ПАРАДАЈЗ да не постане БРАШНАСТ? Постоје два ГЕНИЈАЛНА ТРИКА за најбољи укус

Када вадите брашно из замрзивача, оставите да се загреје на собну температуру пре него што га извадите из посуде. Ово ће спречити да брашно буде изложено влази и да постане влажно, што може довести до згрудавања и покварења.

Може ли се брашно покварити?

Да, брашно се може покварити. Срећом, очигледно је када је време да баците своје залихе брашна у смеће. Најлакши начин да утврдите да ли је брашно покварено јесте да га помиришете. Ако ваше брашно има устајао, кисело или плеснив мирис, време је да га баците. Још један знак који показује да ваше брашно има пљесниве комаде или поприми другу боју. Ако је то случај, време је да купите ново.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.