Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто је добро да ставите КАШИКУ у посуду са брашном? Искусне домаћице коначно откриле тајну

Брашно је једна од намирница које домаћице масовно складиште и увек набављају веће количине

1710089463_Foto-Shuttertsock-brasno.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Када купујете брашно, обично га одложите у кухињи и на њега заборавите све док не морате да га користите. Да ли сте знали да је брашно једна од оних намирница које се може покварити, због чега вам ми у наставку предочавамо неколико трикова којима ћете брашну продужити век и спречити настањивање мољаца.

Како бисте спријечили најезду мољаца, кад донесете брашно кући, најпре га ставите у замрзивач на неколико сати или преко ноћи како бисте убили евентуална јајашца.

1. Купујте само онолико колико вам је потребно

Тешко је одупрети се снижењима и акцијама, али покушајте да купите онолико брашна колико мислите да можете искористити у следећих неколико недеља. Брашно привлачи влагу, што значи да се може врло брзо покварити.

2. Не држите брашно у папирнатим врећицама

Најлакши начин да одржите свежину брашна и заштитите од инсеката је да га пребаците у пластичне или стаклене посуде са херметичким затварачем. Складиштење у папирнатим врећицама може лако узроковати влагу и тако покварити брашно.

3. Кашика у брашну

Можда се сећате из детињства како је и ваша нана или мама остављала кашику у брашну. Овај стари трик користио се кад се брашно чувало у шпајзу. Иначе, брашно је најбоље држати у стакленим посудама, а ако му се дода метална кашика помоћи ће у чувању брашна од штеточина, кукаца и инсеката.

Уместо кашике можете користити и алуминијску фолију: од ње обликујте куглицу и убаците у брашно.

4. Чувајте га на тамном и хладном месту

Не остављајте посуду са брашном на светлом месту. Топлина и сунчева светлост могу да узрокују кварење брашна. Уместо тога, пронађите место удаљено од извора топлоте у стану.

5. Замрзните га

Ако вам се догоди да купите више брашна него што можете искористити у неколико недеља, направите места у фрижидеру или замрзивачу. Не заборавите да га претходно ставите у херметички затворене посуде. Овакво сачувано брашно може да траје и до годину дана.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas