· · Коментари: 0
КОРИСНО

Како да избегнете пуцање ускршњих јаја током кувања? Прочитајте неколико савета који ће вас решити мука

Већина домаћица се сусретала са овим проблемом.

1618428714_easter-eggs-1256019_640.jpg
Фото: Пиxабаy

На којој температури је потребно да чувате јаја, шта је добро да убаците у воду док се кувају и како да их ефикасно охладите после кувања? Дајемо вам одговоре на ова питања.

Прочитајте још: Представљамо вам једини ИСПРАВАН начин подгревања хране у микроталасној (ВИДЕО)

Пре кувања је важно да знате да шерпу не би требало да претрпавате јајима.То може довести до пуцања.

Пазите на температуру простор у шерпи

Оно што је посебно важно јесте да јаја не кувате на највишој температури, него на средњој, као и да јаја имају места за плутање у води.

Свежа јаја мање пуцају

Њихову свежину ћете лако одредити. Убаците једно јаје из паковања у чашу са водом. Ако потоне, свеже је. Јаје које је дуго стајало у продавници неће потонути. Друга важна ствар је чврстина љуске. Она се одређује по боји.

Традиционални савет подразумева кашику сирћета и прстохват соли

Прочитајте још: Како до јаке ЖУТЕ БОЈЕ јаја? Окрените се природним рецептима, узмите КУРКУМУ

Додајте со у воду

Слана вода помоћи ће да се беланце лепо скува и то много брже него обично. Со ће спречити микропукотине и тако сачувати ваша јаја.

Нека се мало охладе

Када вода проври искључите шпорет. Склоните јаја са ватре три минута пошто сте искључили шпорет ако желите ровита јаја, средње су скувана она која склоните 5 до 7 минута пошто вода проври, а за тврдо кувана склоните из после 9 до 12 минута. Затим их лагано стављајте у чинију са хладном водом, у коју сте претходно сипали кашичицу соли.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.