Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕГЕТЕРИЈАНЦИ

Како заправо функционишу ВЕГЕТЕРИЈАНЦИ: ТОП 5 ЗАНИМЉИВОСТИ за које нисте знали

Вегетеријанска исхрана и дан данас покреће много питања!

1597136551_Depositphotos_14815761_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Неким људима није јасно како други људи живе без меса. Чак и међу њима има разлика и занимљивих чињеница за које до сада нисмо знали. Без обзира да ли вам се оваква исхрана допада или ипак мислите да је претерана, важно је да се са њом упознамо. 

Прочитајте још: У једном од омиљених летовалишта Срба ако испоштујете ОВАЈ УСЛОВ, резервација ће бити ЈЕФТИНИЈА

Ових топ 5 занимљивости о вегетеријанцима сигурно нисте знали!

  • По истраживањима, сваки трећи вегетеријанац једе месо кад попије.

Истраживања су показала да многи вегетеријанци крше правила када конзумирају алкохол. Обично бирају говеђи хамбургер или кебаб, а воле и пилетину. Углавном када прекрше правило исхране, никоме о томе не говоре. Чак 70% њих тврди да не једе месо, ни под којим околностима.

Овај мали прекршај неком се дешава само понекад, а некоме сваки пут када попије алкохол. 

  • Вегетеријанци не подржавају људе који једу месо

Иако људи који једу месо кажу да им је свеједно да ли њихови пријатељи једу месо или не, вегетеријанци мисле другачије. Они се заиста противе људима који убијају и једу животиње. Тај рат непрестано траје. Обе стране мисле да су у праву и чини се да решења нема. Имамо и групу вегана, који су противници и самих вегетеријанаца. Они не уносе ништа што је животињског или млечног порекла и оштро осуђују све оне који пију млеко или једу рибу и јаја. Вегани сматрају да вегетеријанци не воде борбу на прави начин и да сузбијају ефикасност кампање против меса.

Али, и међу свима њима има људи који се супер слажу и не размишљају о томе ко шта једе, већ све раде само због себе, а не због глобалне кампање.

Прочитајте још: Жена је одала ТАЈНИ САСТОЈАК за савршен пржени кромпир - ово је ЦАКА

Фото: Депозит

  • Фруитаризам је врста вегетеријанства

Фруитаријанци су људи који једу само воће. Уз то, понекад једу и орашасте плодове. Осим тога, они не једу ништа друго. Овај начин исхране је веома нездрав, и може да доведе до појаве разних болести. Оваква исхрана није уравнотежена, јер телу почиње да недостаје гвожђа, протеина и калцијума. Када се прекине исхрана воћем, килограми се враћају великом брзином. 

  • Постоје два разлога зашто неко жели да постане вегетеријанац

По студији која је рађена, испитаници су давали сличне одговоре. Разлози потичу из моралних или здравствених разлога. Етичке вегетеријанце није брига да ли је месо корисно или штетно за здравље, али оне који су се одлучили на овакав вид исхране зарад здравља желе или да што дуже буду здрави или да се ослободе вишка килограма. Људи који одлуче да буду вегетеријанци због етичких и моралних кодекса, на крају, често постану и вегани, што је најстрожи облик овакве исхране.

Прочитајте још: СТРУЧЊАЦИ ПРЕКЛИЊУ – НЕ РАДИТЕ ОВО С ПИЛЕТИНОМ! Ужасна грешка због које рескирате здравље

  • Одустајање од вегетеријанства

Многи људи су покушали да живе као вегетеријанци, а многи од њих су и одустали. Истраживање је обухватило 11.000 људи, а од тога је 84% у току годину дана престало да конзумира само поврће. Као разлог за враћање старим навикама навели су да им је недостајало месо, да су били стално гладни и да им је овакав вид исхране био јако напоран. Неки су се вратили месу због здравствених, емоционалних или финансијских разлога. Заједничко свима јесте да су јели мног мање меса него пре покушаја да буду вегетеријанци.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas