Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Колико дуго можемо да оставимо веш у машини, а да се не УСМРДИ? Одговор стручњака могао би вас изненадити

Ако сте се икад питали колико вам дуго опрана ођећа може остати у перилици прије него што поприми неугодан мирис, стручњаци имају одговор

1614851840_Depositphotos_48735217_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Сигурно вам се барем једном догодило да сте опрали веш у машини и онда скроз заборавили на њега. Одећа након неколико сати поприма неугодан мирис, али колико може да стоји унутра пре него што се то догоди?

Луцинда Отуш са Института Wхирлпоол открила је одговор на то питање који би вас могао изненадити. Наиме, стручњак тврди да опрано рубље може у машини да буде од 8 до 12 сати пре него што поприми мирис и стави се на сушење, али не дуже.

Од 8 до 12 сати је у реду да веш остане у машини

Прочитајте још: Мали трикови: Намирнице које ће отерати инсекте из вашег дома

Фото: Депозит

Марта Стјуарт, најпопуларнија домаћица на свету, слаже се с њеном тезом. Она тврди да није проблем оставити опран веш у машини током ноћи.

- Рекла бих да је то у реду. Не остављајте га дуго, на пример на недељу дана. Ако устанете ујутру и ставите веш на сушење, требало би да буде све у реду - објаснила је за Тодаy.

Како онда можемо знати да ли смо веш оставили предуго у машини и треба ли га поновно опрати? Јако једноставно – само верујте свом њуху.

- Ако рубље и даље мирише, онда је све у реду. Буђ и бактерије накупљају се на влажној одећи, што јој даје јако неугодан мирис - објаснила је Стјуарт.

Прочитајте још: Како да ПЛОЧА ШПОРЕТА ЗАБЛИСТА? Направите сами смесу за чишћење

Упркос овим саветима, увек је добро опрано рубље што пре ставити на сушење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas