· · Коментари: 0
ЈАЈА

Направите БРЗО и ЛАКО два укусна јела од куваних јаја

Врхунска паштета и салата са кромпиром може да се направи од куваних јаја преосталих од Васкрса.

Tikvice.jpg
Фото: А. М.

Деца се на Велики петак највише радују фарбању и украшавању јаја и увек траже да их у корпи буде што више. После празника обично остану јаја која не могу дуго да стоје. Да их не би бацили направите салату или укусну паштету.

Прочитајте још: Засладите се слаткишем који се НЕ ПЕЧЕ (Фото)

Укусна паштета Фото: А. М.

Састојци:

  • црни лук
  • 3 кувана јајета
  • 4 средња кромпира
  • со, бибер
  • кашика алкохолног сирћета
  • 3 кашике уља

Припрема:

Најукуснији је и најслађи  љубичасти црнио лук.

Да би се брже скувао кромпир може да се исече на четири дела, али ко жели да га сече на колутиће мора да га кува целог. Кромпир се исече топао, чим се скува, додају се скувана јаја исечена наколутове. Црни лук се сече на полумесец. Све се посоли и побибери. Дода се сирће и уље.

Прочитајте још: Један АВОКАДО може да направи цео ручак

Паштета од јаја

Уколико немате супер-сецка мало ћете се помучити. Јаја се исеку и испасирају виљушком. Црни лук се ситно исече или још боље самеље. Кисели краставац се ситно исецка. Све се помеша, Дода се со и бибер, мајонез, мало павлаке и сенфа.

Салата је још укуснија уколико се дода мало белог меса или испасирана џигерица.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.