Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИКОВИ ИСКУСНИХ ДОМАЋИЦА

Не бацајте СТАБЉИКЕ свежег зачинског биља! Ево како можете да их ИСКОРИСТИТЕ у кухињи

Баке су нас саветовале да се ништа од хране из кухиње не баца

1674948145_299278_shutterstock-784925455_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Сигурно свака домаћица додаје свеже зачинске биљке приликом припреме разних јела. Може бити першун и копар и босиљак.  Али, за храну се углавном користе зелени листови, а стабљике обично све бацају, посебно када постану густе и тврде.

Прочитајте још: Ова НАМИРНИЦА највише гоји, а многима је НЕИЗОСТАВНИ део доручка: Најгоре је ако се једе уз јутарњу кафу

Али у ствари, стабљике се такође могу користити и ево неколико начина да их користите.

Кување хране

Свеже стабљике од зеленила могу се везати концем или ставити у платнену кесу и додати при кључању супе или кромпира. А након што се кромпир или супа кувају, стабљике треба уклонити и бацити. Док се кувају у супи или поред кромпира, даће им невероватан укус.

Прочитајте још: Пилеће пљескавице са поврћем: Другачије од оних на које смо се навикли (РЕЦЕПТ)

Убаците их у блендер

Стабљике свежег биља могу се исећи и избушити блендером. Добијена смеша се може додати било где. Можете га чак замрзнути и користити током целе године, додајући онолико колико вам је потребно у том тренутку.

Прочитајте још: ПРИПРЕМА ЗИМНИЦЕ: Направите домаћи АЈВАР по ОРИГИНАЛНОМ рецепту

Једноставан начин употребе ове мешавине је да је додате у омекшали путер, измиксате и онда намажете на сендвиче. У зеље исечено на комаде можете додати и бели лук и семенке или орахе, избушити блендером и такође помешати са путером. Ово уље ће имати још бољи укус.

Осушите их

Стабљике свежег биља могу се осушити, исецкати и помешати са сољу. Или са другим зачинима. И онда га користите на начин на који сте навикли.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas