Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Очистите КУВАЛО ЗА ВОДУ од накупљених минерала и наслага: Направите једноставну смесу

Ако ваша омиљена шоља чаја нема укус, проблем може да буде кувало

1655191734_electric-kettle-6925762_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Минерали из воде могу да се заробе унутра, утичући на укус пића. Ипак чишћење чајника и уклањање каменца је једноставно, а све што вам треба је неколико ствари које вероватно имате при руци.

Колико често чистити кувало за воду?

Колико често чистите електрично кувало зависи од тога колико често га користите. После сваке употребе или на крају дана испразните преосталу воду. Обришите спољашњост сваке недеље, да бисте уклонили мрље и отиске прстију. Ако чајник користите свакодневно, требало би темељно да га очистите и уклоните каменац барем једном у три месеца. За оне који живе у областима са тврдом водом, унутрашњост чајника треба да чисте једном месечно.

Прочитајте још: Детерџент за судове од 3 САСТОЈКА: Чисти боље него куповни, а лако се прави (РЕЦЕПТ)

Шта вам је потребно?

  • Дестиловано бело сирће или лимунов сок
  • Прашак за пециво
  • Течност за прање судова
  • Сунђер или четка са меким влакнима
  • Крпа од микровлакана

Како очистити кувало?

Уклоните каменац из унутрашњости чајника

Напуните чајник раствором од 50 процената воде и 50 процената дестилованог белог сирћета или лимуновог сока. Укључите чајник, доведите раствор до пуног кључања, а затим га искључите. Пустите чајник да одстоји најмање 20 минута пре него што проспете раствор.

Очистите наслаге минерала

Да бисте очистили унутрашњост чајника, користите четку или сунђер са меким влакнима да бисте очистили све минералне наслаге које остају унутра. Потопите четкицу или сунђер у чисто дестиловано сирће како бисте уклонили све минерале који су се накупили.

Прочитајте још:Зашто никада не би требало да ЧУВАТЕ ЧАШЕ НАОПАЧКЕ: Навика која доноси више штете него користи

Очистите спољашњост

Када перете спољни део кувала, никада га не потапајте у воду. Ово може да оштети грејни елемент. Помешајте мало топле воде и неколико капи течности за прање судова. Умочите сунђер у раствор сапуна и обришите спољашњост.

БОНУС ВИДЕО

 

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas