· · Коментари: 0

Зашто никада не би требало да ЧУВАТЕ ЧАШЕ НАОПАЧКЕ: Навика која доноси више штете него користи

Корисник друштвених мрежа постао је виралан након што је тврдио да никада не би требало да чувате чаше наопачке у кухињским ормарићима

1649150029_yu-heng-aEPF2jeKFVM-unsplash.jpg
Фото: Unsplash

ТикТок звезда постала је вирална након што је својим пратиоцима показала зашто никада не би требало да чувају чаше наопачке у својим орманима или на полицама.

У видеу који је до сада прикупио невероватних 3,6 милиона прегледа и 128.000 лајкова, корисник @Бс.хидден.сецретс поделио је интернет својим најновијим кухињским триком.

Зашто не наопачке?

Према популарном ТикТокеру, који има више од 76.000 пратилаца, складиштење чаша наопачке значи да се сва тежина пребацује на ивицу – коју описују као „најкрхкији део“ стакла. Временом је већа вероватноћа да ће се стакло разбити“, објашњава он.

Прочитајте још: Ево шта све можете да чистите по кући МАСЛИНОВИМ УЉЕМ: Помешајте га са ОВИМ састојком за ДРВЕНЕ површине

Неки су се сложили са саветом ТикТок звезде, а једна особа је рекла да је „одвратно чувати део из којег пијете на површини“ јер скупља прашину.

Не слажу се сви 

Међутим, већина корисника је критиковала видео и нашалила се да једноставно морате купити „јаче“ чаше.

Један корисник је написао: "Увек сам их чувао наопачке. НИКАД нисам имао проблема".

„Никада ми се није разбила чаша у 50 година“, написала је друга особа.

„Чувам их наопачке да спречим да се прашина скупља у стаклу... Пуцају, купујете нове“, додао је трећи.

Савет стручњака

Кулинарски продуцент Клер Ланган рекла је да не постоји „погрешан начин“ да уредите чаше, уз различите методе које одговарају кухињама различитих људи.

Фото: Пиксабеј

Међутим, стручњак за кућно кување препоручује „чување шоља које се ређе користе са ободом надоле спречава сакупљање прашине“.

Када је реч о деликатнијим стакленим посудама за посебне прилике, као што су чаше за шампањац или чаше за вино, Ланганова каже да је „обично безбедније“ да се чувају усправно.

Она додаје : „Ако сте забринути због проблема са прашином за дуже складиштење или отворене полице, пажљиво их одложите ободом надоле.“

Када су у питању дебље чаше - Ланганова каже да их је безбедно слагати једну на другу - што такође може помоћи у спречавању прашине и такође помаже у уштеди простора.

БОНУС ВИДЕО: 

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.