Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИКОВИ ЗА ЧИШЋЕЊЕ

Очистите МРЉЕ ОД УЉА са вашег бетона: 4 јефтина средства за блиставо двориште (РЕЦЕПТИ)

Ово су решења помоћу којих ћете очистити бетон, без коришћења машине за прање под притиском.

1621505657_500.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Дрти-драјвавеј
Oglas

1) Детерџент и избељивач

Помешајте воду, избељивач и 1/8 шоље детерџента за судове. Течност можете сипати у прскалицу или је нанети директно на бетон. Оставите да одстоји пар минута, како би могла да реагује и након тога истрљајте бетон грубом четком.

Прочитајте још: Јефтино решење за КАМЕНАЦ: Овај ПРАХ имате сви у кухињи, а чини чуда! (РЕЦЕПТ)

2) Еколошка варијанта

Домаће средство за чишћење бетона обично је еколошки прихватљиво; еколошка домаћа средства за чишћење готово увек користе састојке из ваше кухиње.

Пре наношења течности
Уклоните све „додатне“ препреке са бетона (нпр. биљке, столице итд.) Затим уклоните сву прљавштину или остатке са бетона и нанесите домаће средство за чишћење.

Помешајте воду и сирће (1:1) и нанесите их на бетон. Ако ова техника уклањања мрља не успе, користите стопроцентно сирће. Ово решење може да делује на многим површинама, укључујући седишта за аутомобиле и подове од тврдог дрвета.

Сирће помаже код сваког чишћења, а у комбинацији са содом бикарбоном и детерџентом уклања мрље са вашег бетона.

3) Сода бикарбона и избељивач

Помешајте 1:2 избељивач и соду бикарбону, док не постане сапуњаво. Нанесите ову течност на флеке на бетону и оставите пар минута. Након тога истрљајте грубом четком.

Прочитајте још: Ово су најлепше ВИСЕЋЕ САКСИЈЕ које можете да НАПРАВИТЕ сами! (ФОТО)

4) Сирће увек помаже

Нанесите соду бикарбону директно на мрљу на бетону и оставите да одстоји неколико минута. Сипајте сирће на соду бикарбону и смеша ће почети да се растапа. Затим нанесите детерџент за рубље и рибајте чврстом четком. Исперите подручје цревом са јаким притиском.
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas