Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИКОВИ ИСКУСНИХ МАЈСТОРА

ОТКРИВАМО: Како се кува ШАРГАРЕПА за салате у најексклузивнијим ресторанима на свету (РЕЦЕПТ)

Ево како да буду што сочније и укусније...

1673388009_164746_shutterstock-250834906_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Од бака и мајка смо наследиле рецепте да шаргарепу за салате кувамо у лонцу, па због тога шаргарепа упија много влаге и као резултат тога испада превише воденаста. Доносимо вам одличан рецепт који практикују кувари у неким од најпознатијих светских ресторана.

Шаргарепа је веома здраво и укусно поврће. Пре саме припреме, обавезно пробајте каквог је укуса шаргерепа, посебно уколико је нисте купили на пијацама од провереног продавца.

Да би шаргарепа у салатама била много укуснија, не морате да је кувате, не морате да правите сложене и непотребне покрете, све генијално је једноставно!

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

Шаргарепу оперете под водом, одсечете мали комад и пробате. Ако је шаргарепа укусна и слатка, онда их очистите. Затим, шаргарепу треба исећи на два дела дуж.

Тада ће вам требати посуда за печење, апсолутно било која. Сваку половину шаргарепе треба добро подмазати биљним уљем и ставити шаргарепу у посуду за печење. Не треба да додајете со и зачине, све ћете додати у салату коју ћете кувати.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Ставите шаргарепу да се пече у загрејаној рерни 30 минута на температури од 180 степени у режиму врх-дно. Када прође 30 минута, шаргарепу треба проверити да ли је спремна, за то је пробушимо чачкалицом и ако лако уђе, онда је шаргарепа спремна.

Печена шаргарепа за салате је много укуснија од само куване. Печену шаргарепу исеците на коцкице, тракице, шта год желите и додајте у салату.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas