Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

ЛЕГЛО бактерија: Свака друга ДОМАЋИЦА никада не чисти ФРИЖИДЕР, а остали подаци су још ГРОЗНИЈИ

Једно истраживање објавило поражавајуће резултате

1603987193_Depositphotos_139875832_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Кухиња је место где домаћице проводе доста времена, те је неопходно да је одржавамо чистом. Међутим, током припреме хране прљавштина и бактерије се скупљају и шире.

Али, једна студија показала је забрињавајуће резултате о хигијени овог простора у дому, односно о најпрљавијим кухињским уређајима.

Прочитајте још: Користите је сваког дана, али да ли сте знали да је ЛЕГЛО БАКТЕРИЈА У ВАШОЈ КУХИЊИ?!

Сваки други га не чисти!
Чак 48 посто људи каже да не чисти фрижидер, јер нема потребе, иако се њему чува храна.

Аутори истраживања открили су да многе кухињске апарате људи не чисте, а најпрљавија међу њима је микроталасна. Наиме, резултати су показали да је осам од десет људи није очистило ни једном.

Најгора је микроталасна, па рерна, док су на трећем месту...

На другом месту по прљавштини је рерна коју ретко чисти чак 69 посто људи. Треће неславно место заузимају кухињске крпе које би по речима стручњака требало мењати сваких неколико дана. Међутим, 62 посто испитаника се не слаже  с том теоријом, истичући како их ретко када оперу.

Прочитајте још: Намирнице у ФРИЖИДЕРУ брзо изгибе свежину? Можда не знате ОВАЈ ТРИК

Један резултат посебно је изненадио ауторе истраживања – чак 21 посто људи не пере руке пре припреме јела.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas