Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА ЗИМНИЦУ: Ево како да правилно стерилишете тегле

Зимница вам може трајати годинама

1695798005_shutterstock_2189245817.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Уколико не стерилишете добро тегле и флаше може се десити да се сок или ајват поквари и убуђа и пре времена.

Рерна као стелиризатор

Многе младе домаћице прибегавају разним начинима за стерилизацију тегли и флаша за сок. Неке их након прања потапају у врелу воду како би убиле микробе пшри чему треба бити максимално опрезан. Прво, стаклене тегле или флаше, посебно ако су од тањег стакла, могу да попуцају кад дођу у додир са врелом водом. Друго, кључала вода прска на све стране па постоји оправдан ризик да задобијете озбиљне опекотине на рукама.

Уместо тога боље је и безбедније примењивати једноставан трик који се користиле наше баке. Оне су на врло једноставан начин стерилисале тегле и флаше, а њихова зимница се никад није кварила колико год да стоји.

Да бисте постигли ефекат стерилизације потребно је да најпре добро оперете тегле и флаше са детерџентом за прање судова. Уколоните све видљиве знакове прљавштине. За прање флаша добро дођу посебне четке које се могу купити на било којој пијаци или у пластикати а које имају дугачку дршку како бисте дошли до наудаљенијих делова на дну саме флаше.

Исто правило важи и за стерилизацију флаша за домаћи сок

Након што их добро оперете и још боље исперете оставите их на чистом да се добро оцеде и осуше. Пре самог паковања зимнице укључите рерну шпорета на 50 до 100 степени у унутра ставите чисте и суве тегле и флаше.

Оставите их у рерни 15 до 20 минута да се стерилишу. Након тога користећи рукавице за печење извадите их из рерне и у вреле тегле сипајте врео ајвар или џем, односно сок од рецимо парадајза у флаше. Одмах затворите тегле или флаше и одложите их у кутију у коју сте ставили ћебе.

Кад све завршите замотајте тегле у ћебе како би се постепено хладиле наредних 24 сата. После тога можете да их поређате у шпајиз, а након отварања тегле са зимницом чувајте је у фрижидеру јер је храна дошла у додир са ваздухом и бактеријама које се преносе на овај начин.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas