Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
занимања

Ускоро почиње УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ: Посластичарство све популарније занимање

У току су последње припреме за полагање мале матуре, а потом следи и упис у средње школе

1653646128_SSS-135.jpg
Фото: промо
Oglas

Децу, али и родитеље, муче многа питања. Осим тога колико је поена потребно за упис у жељену школу, много је важније питање шта би ови млади људи желели да постану када порасту? Гимназије су традиционално најпопуларније јер већина петнаестогодишњака, иако свесна својих талената и афинитета, ипак не може у том узрасту лако да донесе одлуку, па је та школа логичан избор јер нуди најшире образовање. Међутим, диплома завршене гимназије не доноси никакав занат у рукама па се намеће питање за оне који ипак желе да упишу средње стручне школе који су занати популарни, а пре свега који нуде светлу и перспективну будућност?

Да ли је посластичарство добар избор и какву каријеру може да донесе?

Посластичарство је једна од најбрже растућих професија. Томе сведочи чињеница да се сваке године отвара све већи број посластичарница, ресторана, хотела, па самим тим расте и потреба за квалитетним кадром. Осим тога, популарности ове професије доприносе и бројне кулинарске ТВ емисије које су посвећене управо развоју и промоцији ове професије као и такмичења попут „Младог послатичара“ које сада већ традицонално организује компанија Дијамант у стручним школама широм Србије. Стога не чуди што је овај најслађи занат постао веома популаран и међу средњошколцима.

Фото: промо

Прилика да почнете да зарађујете ​​млади

„Бирајући ову професију, одлука је због које сигурно нећете зажалити, и то из више разлога“ - каже Здравко Гавриловић, познати српски посластичар. „Ово је посао који ће вам пре свега донети флексибилност, могућност да се креативно доказујете и да свакодневно у свом послу уживате у изванредним мирисима и аромама. Можда о томе нисте ни размишљали, али постоје веровања да свакодневно излагање добрим мирисима смањује стрес и пружа вам могућност да пре свега уживате у послу којим се бавите. Посластичарство је посао који вам доноси инстант и конкретне резултате и који вам пружа могућност да се одмах након завршене средње школе финансијски осамосталите. Сваки пут када колач, само ваших руку дело, замирише и изађе из рерне знаћете да сте урадили добар посао. Такође, пружа вам се прилика да константно развијате свој таленат и унапређујете своје технике, а самим тим и напредујете у свом послу“ истиче Здравко.

Уколико након неког времена ресторан, хотел или посластичарница не испуњавају више ваша очекивања, а стекли сте искуство и сигурност, зашто не бисте започели свој бизнис? Могућности су бројне.

Можда вам донесе славу и популарност

Можда баш ви постанете познати посластичар код нас, али и у свету. Погледајте само пример Здравка Гавриловића, који не само да је четврту годину заредом извео на пут најбоље посластичаре у Србији заједно са компанијом Дијамант, већ је током своје дугогодишње каријере имао ту част да се управо

његовим колачима сладе многе познате звезде, попут Пирса Броснана, Принца Чарлса, Новака Ђоковића, Жарка Паспаља, Ђорђа Балашевића.

Фото: промо

Данас су друштвене мреже развијеније него икада, можете снимати и едукативне туторијале и привући велики број пратилаца, а потом и испоручивати своје производе на многобројне адресе и улепшавати и сладити живот многима. Потребно вам је искуство, али пре свега вера у себе и љубав према послу којим се бавите јер само тако можете бити успешни.

Пружа вам се и могућност путовања. Као млади, талентовани и перспективни посластичари можете обићи цео свет. Замислите да радите на крузеру и правите сваки дан колаче за госте брода, а уједно и обилазите свет. Упознајете различите културе и обичаје, „крадете“ рецепте и трикове од другх колега. Овакво међународно искуство ће вам помоћи да постанете експерти и цењени у својој бранши.

Посластичарство је професија која нуди сигурност

Најважнији догађаји у животу попут венчања, рођендана, слава, па чак и обичан недељни ручак у многим породицама, не могу да се замисле без дезерта - колача и торти. Дакле, не брините, овај занат не може да нестане и не постоји робот који може да замени вредне и креативне руке посластичара.

И за крај најважнији савет – Љубав у све се меша

Ако сте се двоумили, верујемо да смо дали довољно разлога да донесете слатку одлуку и будућност усмерите у овом правцу. Уживаћете у дивним мирисима, аромама и сазнању да сте некоме улепшали дан слатком магијом. На крају крајева, шта год да одлучите, не заборавите само једно - умешајте љубав у сваки посао којим се будете бавили и успех вам је загарантован.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas