· · Коментари: 0

Због ОВОГА вам одвод туша смрди, а ево како да се решите проблема!

Нема ништа мање опуштајуће од припреме за опуштајуће купање или туширање, само да би вас дочекао смрдљив мирис туша.

1632747955_sink-1335476_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Још горе је схватити да вода не одлази након што сте већ завршили туширање. Зачепљен одвод туша је сметња, посебно ако се то често дешава. Било да имате вишак сапуна, дугу косу или нешто друго (попут плесни) које вам зачепљују цеви или узрокују смрдљив одвод туша, ово је проблем који не пролази сам од себе и мора се одмах решити. На срећу, већина проблема са мирисом и зачепљењем туша се лако решава. 

Прочитајте још: Како УКЛОНИТИ МИРИС белог лука са руку? Ево о шта треба да их протрљате!

Зашто вам одвод туша постаје смрдљив?

Постоји неколико узрока мириса одвода туша - па прво морате да се играте детектива да бисте сазнали шта се крије иза вашег мириса.

Урадите тест мириса

Нагните се и брзо удахните. Ако је мирис устајао, можда вам испод поклопца за одвод воде расте плесан. Опипајте поклопац одвода да видите да ли је лабав. Ако поклопац за одвод није савршено запечаћен, тај мали влажни простор ће бити плодно тло за плесан.

Фото: Пиксабеј

Очистите поклопац

Очистите подручје око одвода. У овом тренутку потребно је уклонити поклопац и очистити подручје. Ако је ситуација заиста лоша, можда ћете морати очистити поклопац и каду старом четкицом за зубе. Уколико ови кораци не успеју, време је да купите нови поклопац за одвод.

Очистите цеви

Иако можете изаћи и купити хемијска средства за чишћење, увек се можете определити за природна средства из кухиње. Сипајте пола чаше избељивача у одвод и оставите да одстоји приближно један сат. Затим скувајте четири шоље воде и половину сипајте у одвод.

Наталожена коса
Заглављена коса главни је узрок зачепљења и мириса одвода за туширање. Редовно је уклањајте.

Ако имате ПВЦ (пластичне) цеви, имајте на уму да кључала вода може изазвати велика оштећења, па прво проверите. У том случају користите само топлу воду из славине. Затим поспите четвртину шоље соде бикарбоне у одвод. Пратите то шољом белог сирћета или сирћета за чишћење. Можда ћете чути шкрипање из реакције соде бикарбоне и сирћета.

Сачекајте неколико минута, а затим сипајте остатак кључале (или вруће) воде у одвод. Завршите тако што ћете загрејати топлу воду неколико минута. Ово би требало да отера непријатне мирисе.

Прочитајте још: Наочаре никада не бришите на овај начин, а сигурно то радите

Ако мирис који долази из одвода није устајао, проблем би могао бити сапун од сапуна. Једноставно решење је једноставно очистити одвод кипућом водом. Ако се овај проблем понови, недељно третирајте кипућом водом.

Проверите П-замку

Ако из одвода имате мирис сумпора, вероватно имате суву П-замку. П-замка је цев у облику слова П дизајнирана да спречи улазак канализационог гаса у вашу кућу задржавањем мало воде. Да бисте проверили, поставите батеријску лампу у одвод. Ако видите воду, ваша П-замка није сува и можда би било добро да позовете водоинсталатера.

Ако је П-замка сува, сипајте две чаше воде у одвод и сачекајте сат времена. Затим проверите да ли има још воде. Ако се туш не користи често или је можда у купатилу за госте, сипајте 0,2 литре уља у одвод (било које уље). Уље испарава спорије него вода. Ово би требало да спречи повратак мириса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.