Oglas
· · Komentari: 0

Zbog OVOGA vam odvod tuša smrdi, a evo kako da se rešite problema!

Nema ništa manje opuštajuće od pripreme za opuštajuće kupanje ili tuširanje, samo da bi vas dočekao smrdljiv miris tuša.

1632747955_sink-1335476_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Još gore je shvatiti da voda ne odlazi nakon što ste već završili tuširanje. Začepljen odvod tuša je smetnja, posebno ako se to često dešava. Bilo da imate višak sapuna, dugu kosu ili nešto drugo (poput plesni) koje vam začepljuju cevi ili uzrokuju smrdljiv odvod tuša, ovo je problem koji ne prolazi sam od sebe i mora se odmah rešiti. Na sreću, većina problema sa mirisom i začepljenjem tuša se lako rešava. 

Pročitajte još: Kako UKLONITI MIRIS belog luka sa ruku? Evo o šta treba da ih protrljate!

Zašto vam odvod tuša postaje smrdljiv?

Postoji nekoliko uzroka mirisa odvoda tuša - pa prvo morate da se igrate detektiva da biste saznali šta se krije iza vašeg mirisa.

Uradite test mirisa

Nagnite se i brzo udahnite. Ako je miris ustajao, možda vam ispod poklopca za odvod vode raste plesan. Opipajte poklopac odvoda da vidite da li je labav. Ako poklopac za odvod nije savršeno zapečaćen, taj mali vlažni prostor će biti plodno tlo za plesan.

Foto: Piksabej

Očistite poklopac

Očistite područje oko odvoda. U ovom trenutku potrebno je ukloniti poklopac i očistiti područje. Ako je situacija zaista loša, možda ćete morati očistiti poklopac i kadu starom četkicom za zube. Ukoliko ovi koraci ne uspeju, vreme je da kupite novi poklopac za odvod.

Očistite cevi

Iako možete izaći i kupiti hemijska sredstva za čišćenje, uvek se možete opredeliti za prirodna sredstva iz kuhinje. Sipajte pola čaše izbeljivača u odvod i ostavite da odstoji približno jedan sat. Zatim skuvajte četiri šolje vode i polovinu sipajte u odvod.

Nataložena kosa
Zaglavljena kosa glavni je uzrok začepljenja i mirisa odvoda za tuširanje. Redovno je uklanjajte.

Ako imate PVC (plastične) cevi, imajte na umu da ključala voda može izazvati velika oštećenja, pa prvo proverite. U tom slučaju koristite samo toplu vodu iz slavine. Zatim pospite četvrtinu šolje sode bikarbone u odvod. Pratite to šoljom belog sirćeta ili sirćeta za čišćenje. Možda ćete čuti škripanje iz reakcije sode bikarbone i sirćeta.

Sačekajte nekoliko minuta, a zatim sipajte ostatak ključale (ili vruće) vode u odvod. Završite tako što ćete zagrejati toplu vodu nekoliko minuta. Ovo bi trebalo da otera neprijatne mirise.

Pročitajte još: Naočare nikada ne brišite na ovaj način, a sigurno to radite

Ako miris koji dolazi iz odvoda nije ustajao, problem bi mogao biti sapun od sapuna. Jednostavno rešenje je jednostavno očistiti odvod kipućom vodom. Ako se ovaj problem ponovi, nedeljno tretirajte kipućom vodom.

Proverite P-zamku

Ako iz odvoda imate miris sumpora, verovatno imate suvu P-zamku. P-zamka je cev u obliku slova P dizajnirana da spreči ulazak kanalizacionog gasa u vašu kuću zadržavanjem malo vode. Da biste proverili, postavite baterijsku lampu u odvod. Ako vidite vodu, vaša P-zamka nije suva i možda bi bilo dobro da pozovete vodoinstalatera.

Ako je P-zamka suva, sipajte dve čaše vode u odvod i sačekajte sat vremena. Zatim proverite da li ima još vode. Ako se tuš ne koristi često ili je možda u kupatilu za goste, sipajte 0,2 litre ulja u odvod (bilo koje ulje). Ulje isparava sporije nego voda. Ovo bi trebalo da spreči povratak mirisa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas