Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРОНА

Пустош у Прагу: Хотели празни, улице пусте, туриста "ни од корова", а прогноза је ПЕСИМИСТИЧНА

Чешка је пре короне имала 11 милиона туриста, а сада...

1613632399_prague-4794636_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

 Корона је изазвала највећу кризу у савременој историји Чешке и нико није оптимиста.

Прочитајте још: Јутјубер Дени о Србији: ПЉЕСКАВИЦЕ су велике, а ОВА ствар је невероватна! (ВИДЕО)

Чешка је пре избијања короне имала 11 милиона, што је на нивоу најразвијенијих туристичких земаља!  То значи да су хотели забележили 11 милиона туриста мање, према подацима чешког завода за статистику. Од свих одредитша највише је погођен Праг. У Прагу је забележен пад туризма од 73%, али је пад броја ноћења неупоредиво већи. Наиме, Праг је лане имао 13 милиона ноћења мање.

Чешка је забележила највећи пад туризма у ЕУ

- Прашко хотелско тржиште погођено је највише у Европи с падом прихода од 84,6 одсто по соби. Стопа попуњености смањила се за 78,5 одсто на само 16,6 процената - саопштио је чешки завод за статистику.

Авиосоабраћај?
Ипак, опоравак ваздушног соабраћаја је један од кључних решења, а претпоставља се да ће трајати између три и пет година.

Међутим, то је само део проблема, јер је Праг био дугогодишња омиљена дестинација инвеститора. Главни индустријски играчи су куповали, изнајмљивали и управљали хотелима, али потражње нема и цене су се суновратиле.

Прочитајте још: МУК И НЕВЕРИЦА: Бивша манекенка пронађена мртва ...Упуцана 18 пута (ВИДЕО)

Током лета, индустрија је показала благи опоравак, али када су поново уведена ограничења на више од 120 дана, дошло је до колапса туризма који траје до данас.

Постоје два могућа сценарија, оптимистични и песимистични...

Економиста Штепан Кречек очекује два могућа сценарија. Оптимистичка прогноза предиђа да ће опоравак почети 2022. године. Песемистична прогноза кћае да ће опоравак трајати дуги низ година.

Прочитајте још: ХУМАНОСТ ПРЕ СВЕГА: Млада мисица оставила круну и посветила се спасавању живота током пандемије вируса (ФОТО)

Најгори сценарио се објашњава чињеницом да су се авио-компаније увек ослањале на службена путовања руководилаца компанија, а не на путнике који путују економском класом. То значи да су се путници пословне класе прилагодили ограничењима и сада одржавају састанке онлајн тако да се неће враћати у авионе брзо као што би то желеле авио-компаније.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas