Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПУТОВАЊЕ

Путовање кроз боје: Кинсејл - град одличне хране, шаренила и добре џез музике

"Окупајте се бојама" у овом граду.

1611763796_Depositphotos_266664428_s-2019.jpg
Oglas

Град Кинсејл налази у крајње југозападном делу ирског острва и Републике Ирске и припада покрајини Манстер. Град је удаљен 280 километара југозападно од Даблина. 

Прочитајте још: Руси немају Деда Мраза, већ Божић Бату: Ево где живи и шта ради Дед Мороз!

Такође, он налази на листи најлепших места у Ирској, али и у Европи. Разлог томе су уске уличице и куће у свим бојама, као и пабови, ресторани, барови, галерије и трговине којима не недостаје шарма. Посетиоци се шале да се у Кинсејлу могу изгубити само они који су слепи за боје јер је већ након прве шетње лако запамтити необичне куће које прште бојама.

Клима у Кинсејлу је умерено континентална са изразитим утицајем Атлантика и Голфске струје. Стога град одликује блага и веома променљива клима.

Фото: Депозит

Омиљена туристичка рута протеже се кроз девет жупанија и три ирске провинције, од Кинсејла до Инишовена у покрајини Донегол.

Прочитајте још: Неколико сензационалних путовања која ће зачинити 2021. годину

Осим због вожње бицикла и пешачења у Кинсејл се долази и због хране - омиљен је међу онима који воле да уживају у доброј храни. Добра домаћа кухиња и фестивали за гурмане само су неки од аргумената. Међу летњим догађањима истиче се џез фестивал.

Поред свега набројаног, овај градић красе добри и гостопримљиви људи који ће вас увек позвати у њихово друштво, па и они који путују сами немају због чега да брину - увек ће пронаћи некога са киме ће попити пиво. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas