· · Коментари: 0
ФАНТОМИ

Округла и обла ОСТРВА у Атлантику и Пацифику се ПОЈАВЉУЈУ и НЕСТАЈУ, а све се ПРЕПРИЧАВА

Сад га видиш, сад га не видиш - у близини Ирске се налази мистично острво које је постало мит, а крије страшну тајну.

1598610092_fantasy-3077928_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Хај Бразил је мистериозно острво које је први пут уцртано у мапе 1325. године. Иако сви знају где се "налази", може се видети само једном у седам година, али се на њега никада нико није искрцао, картографи су га у 19. веку скинули са мапе и закључили су да - не постоји.

Прочитајте још: Када је ПУТИН сео на ОВУ СТОЛИЦУ сви су знали да ће бити први човек РУСИЈЕ (ФОТО)

Атеријус пада и не тоне
У грчкој митологији постоји прича о звезди Астеријус која пада у воду, али не тоне, већ плута и одлеће!

О овом острву у северном Атлантику, које је од Ирске удаљено 320 километара, вековима се шире приче по Европи као о митском месту изгубљене цивилизације и рају. Округлог је облика и на пола га дели река или канал. Назван је по келтској речи Breasal и значи високи краљ.

Да ли је то острво које израња и тоне или брод који слеће и полеће?

Данашњи теоретичари древних ванземаљаца верују да је ово острво, уствари, летећи брод који слеће и поново - нестаје.

Колају приче о изгледу, али се сви слажу да је округло Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: У Београду постоји књига од ЉУДСКИХ КОСТИЈУ и потпис последњег ПРАВОСЛАВНОГ ЦАРА: Ево приче!

Први пут га је у мапу 1325. године уцртао ђеновски картограф Анђелино Дулсерт, а налази се и у каталонском атласу из 1375. године. Приказује га и венецијанска мапа из 1436. године као једну од највећих група атлантских острва, а уписано је и у Ортелијусовој мапи Европе из 1595. године.

Уписан! Фото: Пиксабеј
Шкотски капетан је био на острву и видео црне зечеве и светлеће људе!

Међутим, 1480. године је Џон Џеј испловио из Бристола са два брода "Тринити" и "Џорџ" и намером да се искрца на Хај Бразил, али се после два месеца вратио необављеног посла. Међутим, један од чланова посаде Џон Кабот је1497. године тврдио да је пронашао острво.

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)

Два века касније је шкотски капетан Џон Низбет је на путу ка Ирској видео Хај Бразил, искрцао се на обалу и ту провео пола дана са посадом. Он је тврдио да је на острву упознао мудрог човека који им је дао сребро и злато, живео је у каменом замку око којег су трчали велики црни зечеви и светлећи људи. Убрзо је капетан Александар Џонсон кренуо у експедицију и потврдио Низбетове речи. 

Ниво мора
Многи нестанак објашњавају као пораст нивоа мора после леденог доба. Рецимо, Поркупина спруд је, 193 километара од Ирске, 1862. године откривен, а био је острво али је потопљен океаном.
Острво је пред њиховим очима нестало!

Хај Бразил је последњи пут уписан у мапу 1865. године под називом Бразилска стена. Последњи су ово острво видели Роберт О'Флерти и Т. Ј. Вестроп 1872. године који су тврдили да су се три пута искрцавали и, једном приликом, повели породице да им докажу да су тамо били. Међутим, када су последњи пут напустили Хај Бразил ово острво је нестало пред њиховим очима.

Прочитајте још: Мистерија Хртковаца БРУЈИ СРБИЈОМ: После ЗЛАТНЕ КАЦИЦЕ, лопови ПЉАЧКАЈУ римске виле под окриљем ноћи и траже БЛАГО (ФОТО)

И Пешчано острво је фантомско, а онда га је снимио сателит Фото: Пиксабеј

Многи претпостављају да је острво потонуло због пораста нивоа мора, а пошто га нико  није видео више од сто година скинуто је са свих мапа. Историчари су убеђени да никада није ни постојало. Међутим, постоје далеко занимљивије теорије које могу да замисле.

Британска војска је видела НЛО, мајор је додирнуо летелицу и добио координате Хај Бразила!

Наиме, најпозантији НЛО инцидент на британским острвима догодио се у Сафоку, у Рендлесхам шуми 1980. године, када је близу америчке базе војска видела чудну летелицу. Мајор Џим Пенистон тврди да је додирнуо летелицу и телепатски примио 16 страна бинарног кода. Он је записао бинарни код и после неколико деценија је дешифрован као координате локација на којој се налазио Хај Бразил, али и пирамиде у Гизи и Наска линије. На крају поруке се поново налазе координати Хај Бразила и број 8100.

Прочитајте још: Био је ОМИЉЕН СРПСКИ ВЛАДАР: Деспот Стефан је СПАВАО ОКОВАН и ноћу ШЕТАО по селу, а разлог се и данас ПРЕПРИЧАВА (ФОТО)

Хај Баразил није једино мистично острво, јер исту судбину је доживело и Пешчано острво у Пацифику за које су годинама тврдили да је фантомско и да не постоји, а онда се волшебно појавило на мапи Google Earth! И ово острво је облог облика као и Хај Бразил и, такође, нестаје и појављује се када хоће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.