Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГРАДОВИ

Српски туристи јуре у Санкт Петербург због Достојевског, а најбројнији су на рути СРЕБРНА огрлица

У сред короне Санкт Петербург посетио рекордан број српских туриста

1633079333_Depositphotos_257429942_S.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Санкт Петербург је омиљено одредиште српских туриста, јер привлачи грациозношћу, лепом архитектуром, невероватном историјом и фантастичним музејима. Овај прелепи град на северу Русије ове године посетио је велики број наших туриста.

Прочитајте још: Шта холандски туристи мисле о нама: Калашњиков је хит, а сви се питају зашто су Београђанке увек НАМРШТЕНЕ? (ФОТО)

Колико је српских туриста било у Питеру?

Враћали су паре туристима
Програм за стимулисање домаћег туризма „туристички поврат новца“ подразумевао је враћање пара! Према правилима, туристи се аутоматски враћа на банковну картицу до 20% трошкова путовања, али не више од 20.000 (око 200 евра) рубаља.

За Санкт Петербург, који је једно од најпопуларнијих туристичких одредишта у Русији, пандемија је велики изазов, истиче Е.В. Волхонска, генерални директор Санкт Петербуршког Конгресно-изложбеног бироа.

рекорд - дупло више Срба него 2019. године.

- Београд и Санкт Петербург раздваја 2.500 километара, али захваљујући добро успостављеном ваздушном саобраћају, растојање није препрека. Данас ову линију изводе три авио -компаније и од укидања ограничења, током три летња месеца 2021 године, аеродром Пулково је опслуживао више од 11.000 путника из Београда, што је 49% више него у истом периоду 2019 - каже Волхонска.

Прочитајте још: Нема лета без СРПСКИХ туриста: Срби у Црној Гори трошили више од богатих Руса (ФОТО)

Волхонска

Питер је музеј на отвореном

Петерсбург - заслужено носи титуле „културне престонице“ и „музеја на отвореном“ и одликује се изузетном лепотом палата, канала, богатством музеја и богатим културним животом. Традиционално, путовање у северну престоницу је богат културни програм, изложбе, шетње каналима и посебна атмосфера историјског центра града, уврштена на Унескову листу светске баштине.

  • Шта препоручује српским туристима у Санкт Петербургу?

Прочитајте још: Ово место у Србији је свето и ИСПУЊАВА ЖЕЉЕ: А разлог зашто су манастири у њему МАЛИ је ПРЕЛЕП И НЕВЕРОВАТАН! (ФОТО)

- Вечерајте у нашим прекрасним ресторанима и посетите догађајеи манифестације током целе године. Зими свако додирне божићну бајку на Фестивалу ватре. У пролеће, последње недеље пред Велики пост, може учествовати у прослави Масленице, током које је уобичајено да се пеку палачинке и спаљује лутка од сламе. Лети уживајте у "белим ноћима" "Алие паруса", а на јесен - у запањујућим инсталацијама на годишњем фестивалу светлости - саветује Волхонска.

Питер је бисер руте Сребрна огрлица

Осим тога, због повољне локације, Санкт Петербург није само јединствена туристичка дестинација, већ и полазна тачка за истраживање целе Русије. Питер је највећи бисер Сребрне огрлице Русије, пројекат који је ујединио 11 региона северозападне Русије и нуди туристима јединствене маршруте које пролазе кроз света места северозападне Русије и градове Петра Великог, капије и северне луке.

Туристи се упознају са дрвеном архитектуром, северним занатима, могу прошетати стазом Варјага и путевима Велике Победе.

Прочитајте још: Српски Чилеанац: Једем пуњене паприке и остајем у Србији, јер имате нешто што нема нико! (ВИДЕО)

Ко је туриста у Русији?
Данас туриста све више жели индивидуални приступ, новом моделу који је другачији од оног који је био популаран пре пандемије.

Царска рута

Санкт Петербург је међу регионима кроз које пролази „царска“ туристичка маршрута пролази стопама династије Романових. Историја последњег Руског цара важна је и за руски и за српски народ и занимљива је излетничка маршрута.

Лењинград је 872 дана био у блокади у Другом светском рату

Српским грађанима је неопходно да приликом уласка у Русију доставе документ који потврђује негативан резултат ПЦР теста не старији од три дана или потврду о вакцинацији.

Прочитајте још: Кинески туристи нашли "јин и јанг" у Шумадији: Хоће да виде Мораву, а у музеју остављају чудне поруке (ФОТО)

У Санкт Петербургу тражите на улазу у објекте "Сафе Tравелс СПб“. У овом граду је издато више од 1800 знакова СПб Сафе Травелс. Његово присуство обавештава туристе да се организација у потпуности придржава санитарних стандарда и препорука надлежних органа.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas