Oglas
· · Komentari: 0
GRADOVI

Srpski turisti jure u Sankt Peterburg zbog Dostojevskog, a najbrojniji su na ruti SREBRNA ogrlica

U sred korone Sankt Peterburg posetio rekordan broj srpskih turista

1633079333_Depositphotos_257429942_S.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Sankt Peterburg je omiljeno odredište srpskih turista, jer privlači gracioznošću, lepom arhitekturom, neverovatnom istorijom i fantastičnim muzejima. Ovaj prelepi grad na severu Rusije ove godine posetio je veliki broj naših turista.

Pročitajte još: Šta holandski turisti misle o nama: Kalašnjikov je hit, a svi se pitaju zašto su Beograđanke uvek NAMRŠTENE? (FOTO)

Koliko je srpskih turista bilo u Piteru?

Vraćali su pare turistima
Program za stimulisanje domaćeg turizma „turistički povrat novca“ podrazumevao je vraćanje para! Prema pravilima, turisti se automatski vraća na bankovnu karticu do 20% troškova putovanja, ali ne više od 20.000 (oko 200 evra) rubalja.

Za Sankt Peterburg, koji je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Rusiji, pandemija je veliki izazov, ističe E.V. Volhonska, generalni direktor Sankt Peterburškog Kongresno-izložbenog biroa.

rekord - duplo više Srba nego 2019. godine.

- Beograd i Sankt Peterburg razdvaja 2.500 kilometara, ali zahvaljujući dobro uspostavljenom vazdušnom saobraćaju, rastojanje nije prepreka. Danas ovu liniju izvode tri avio -kompanije i od ukidanja ograničenja, tokom tri letnja meseca 2021 godine, aerodrom Pulkovo je opsluživao više od 11.000 putnika iz Beograda, što je 49% više nego u istom periodu 2019 - kaže Volhonska.

Pročitajte još: Nema leta bez SRPSKIH turista: Srbi u Crnoj Gori trošili više od bogatih Rusa (FOTO)

Volhonska

Piter je muzej na otvorenom

Petersburg - zasluženo nosi titule „kulturne prestonice“ i „muzeja na otvorenom“ i odlikuje se izuzetnom lepotom palata, kanala, bogatstvom muzeja i bogatim kulturnim životom. Tradicionalno, putovanje u severnu prestonicu je bogat kulturni program, izložbe, šetnje kanalima i posebna atmosfera istorijskog centra grada, uvrštena na Uneskovu listu svetske baštine.

  • Šta preporučuje srpskim turistima u Sankt Peterburgu?

Pročitajte još: Ovo mesto u Srbiji je sveto i ISPUNJAVA ŽELJE: A razlog zašto su manastiri u njemu MALI je PRELEP I NEVEROVATAN! (FOTO)

- Večerajte u našim prekrasnim restoranima i posetite događajei manifestacije tokom cele godine. Zimi svako dodirne božićnu bajku na Festivalu vatre. U proleće, poslednje nedelje pred Veliki post, može učestvovati u proslavi Maslenice, tokom koje je uobičajeno da se peku palačinke i spaljuje lutka od slame. Leti uživajte u "belim noćima" "Alie parusa", a na jesen - u zapanjujućim instalacijama na godišnjem festivalu svetlosti - savetuje Volhonska.

Piter je biser rute Srebrna ogrlica

Osim toga, zbog povoljne lokacije, Sankt Peterburg nije samo jedinstvena turistička destinacija, već i polazna tačka za istraživanje cele Rusije. Piter je najveći biser Srebrne ogrlice Rusije, projekat koji je ujedinio 11 regiona severozapadne Rusije i nudi turistima jedinstvene maršrute koje prolaze kroz sveta mesta severozapadne Rusije i gradove Petra Velikog, kapije i severne luke.

Turisti se upoznaju sa drvenom arhitekturom, severnim zanatima, mogu prošetati stazom Varjaga i putevima Velike Pobede.

Pročitajte još: Srpski Čileanac: Jedem punjene paprike i ostajem u Srbiji, jer imate nešto što nema niko! (VIDEO)

Ko je turista u Rusiji?
Danas turista sve više želi individualni pristup, novom modelu koji je drugačiji od onog koji je bio popularan pre pandemije.

Carska ruta

Sankt Peterburg je među regionima kroz koje prolazi „carska“ turistička maršruta prolazi stopama dinastije Romanovih. Istorija poslednjeg Ruskog cara važna je i za ruski i za srpski narod i zanimljiva je izletnička maršruta.

Lenjingrad je 872 dana bio u blokadi u Drugom svetskom ratu

Srpskim građanima je neophodno da prilikom ulaska u Rusiju dostave dokument koji potvrđuje negativan rezultat PCR testa ne stariji od tri dana ili potvrdu o vakcinaciji.

Pročitajte još: Kineski turisti našli "jin i jang" u Šumadiji: Hoće da vide Moravu, a u muzeju ostavljaju čudne poruke (FOTO)

U Sankt Peterburgu tražite na ulazu u objekte "Safe Travels SPb“. U ovom gradu je izdato više od 1800 znakova SPb Safe Travels. NJegovo prisustvo obaveštava turiste da se organizacija u potpunosti pridržava sanitarnih standarda i preporuka nadležnih organa.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas