Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХОТЕЛИ

Директор хотелијера ГЕНОВ: Страни туристи ће плаћати ПЦР тест 9.000 динара ако испуне ОВАЈ услов

Хотелијери послали молбу Влади Србије да снизи цену ПЦР тестова само за стране турсте који спавају у хотелима.

1611757718_gergiGenov.png
Фото: А. М.
Oglas

Хотелијери Србије сматрају да ће масовна вакцинација у овој години омогућити масовну заштиту становништва и нормализацију туристичке привреде.

Прочитајте још: ГОТОВО: Прва авиокомпанија најавила да тражи КОВИД ПАСОШ, а у априлу још једна

Удружење хотелиејра Србије спровело је анкету међу 402 категорисана објекта, а одазвало је 127 хотела. Анкета је показала  да је просечна попуњеност хотела у Србији 25%, а резервације су за предстојеће месеце, фебруар износе око девет и март само три одсто!

Београд се грчевито држи
Анкети се одазвало 45 београдских хотела, али су два затворено. Просечна јануарска попуњеност је износила 17,6%. Нишки хотели су били попуњени 13%, новосадски 12%, а крагујевачки - 6,8%

- На основу истраживања процењујемо да је на нивоу земље попуњеност хотела око 60 одсто мање него јануара 2020. године - истиче Георги Генов, директор ХОРЕС-а.

Копаоник попуњен 73, а Врњачка Бања 14%

Као што је очекивано, најбоље су попуњени планински центри. Златиборски хотели су попуњени 62, а Копаоник 73 одсто! Ови хотели бележе и пристојан број резервација за фебруар и март на Копаонику од 43, односно 14 досто.

Просечна попуњеност хотела у Врњачкој Бањи у јануару је износила 14 одсто. Просечна попуњеност хотела у Западној Србији износила је 14 одсто.

Прочитајте још: Јагма за ВАУЧЕРИМА! Прошла година је била РЕКОРДНА, а ова ће бити СПЕКТАКУЛАРНА!

Хотелијери су у нашим планинским и бањским центрима, као и градовима, уочили су специфичну ситуацију са боравком страних туриста, посебно из Грчке, а нарочито оних који долазе са породицом.

Хотели успевају да преживе Фото: Пиксабеј

Осим ПЦР теста за улазак у нашу земљу, потребно је да имају и ПЦР тест приликом повратка у своју земљу. Сваки гост је хотелијерима значајан и представља наду да може да настави са радом ове године, сачува радна места запослених и врати се на позицију пре почетка пандемије.

Гости хотела тест да плаћају 9.000 динра.

- Због тога је ХОРЕС упутио молбу Влади Републике Србије и кризном штабу да, за стране држављане који бораве у хотелима на нашим планинама и бањама, као и за пословне госте у градовима, који бораве дуже од три дана, цена ПСР теста уместо 18.000 динара, као за остале странце, буде као и за наше држављане - закључује Генов.

Прочитајте још: НЕСВАКИДАШЊЕ ИСКУСТВО: Ноћ у "ЗАТВОРУ" за 42 евра! Ово је НАЈНЕПРИЈАТНИЈИ хостел на планети (ВИДЕО)

ХОРЕС  моли да туристи ПЦР плаћају 9.000 динара, уз доказ да је странац користио услуге хотела, уз одговарајућу потврду да је боравио у хотелу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas