Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Планирате у Грчку на МОРЕ: За Ускрс ОТАВАРАЈУ границе за Србе, ово ће бити услов за улазак у земљу

Детаљи ће бити познати након састанка министара две земље.

1616998652_36c1d0d1c598a363919bf13f2a9d5a6ccb88f49a.jpg
Фото: Б. Стефановић
Oglas

Грчка ће од 14. маја, а можда и за Ускрс, отворити границу за српске држављане, незванично сазнаје Радио-телевизија Србије (РТС).

Наиме, Србија ће бити пета земља на свету чији ће грађани моћи да уђу у Грчку, поред Сједињених Држава, Велике Британије, Израела и Кипра.

Како РТС преноси, услов је потврда о вакцинацији неком од вакцина са запада, али и руском и кинеском вакцином. 

За невакцинисане биће обавезан ПЦР тест.

У почетку Грчка неће отварати све своје граничне прелазе, па ће се до омиљених дестинација стизати преко Бугарске.

Детаљи ће бити познати у понедељак када ће у Београду заједничку изјаву потписати министри туризма две земље, Татјана Матић и Хари Теохарис.

Подсетимо, грчки министар туризма Харис Теохарис борави од данас у званичној посети Србији, током које ће имати низ састанака са владиним званичницима и туристичким радницима.

"Наша посета Србији део је напора Министарства туризма за отварање грчког туризма 2021. године, с посебним нагласком, у првој фази, на привлачење посетилаца из балканских земаља", рекао је Теохарис.

Грчки министар туризма је, такође, нагласио да су Грчка и Србија већ дуго повезане пријатељским везама и љубављу, нечим што се огледа у туристичким токовима.

"Пре пандемије, више од милион Срба сваке године бирало је нашу земљу за свој одмор", навео је Теохарис и додао да је циљ Грчке за ову годину да што више олакша долазак туриста из Србије, на основу постојећег споразума који је законски ратификован септембра 2020. године, али и оних који ће бити потписани током његовог боравка у Србији.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas