Oglas
· · Komentari: 0

Planirate u Grčku na MORE: Za Uskrs OTAVARAJU granice za Srbe, ovo će biti uslov za ulazak u zemlju

Detalji će biti poznati nakon sastanka ministara dve zemlje.

1616998652_36c1d0d1c598a363919bf13f2a9d5a6ccb88f49a.jpg
Foto: B. Stefanović
Oglas

Grčka će od 14. maja, a možda i za Uskrs, otvoriti granicu za srpske državljane, nezvanično saznaje Radio-televizija Srbije (RTS).

Naime, Srbija će biti peta zemlja na svetu čiji će građani moći da uđu u Grčku, pored Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Izraela i Kipra.

Kako RTS prenosi, uslov je potvrda o vakcinaciji nekom od vakcina sa zapada, ali i ruskom i kineskom vakcinom. 

Za nevakcinisane biće obavezan PCR test.

U početku Grčka neće otvarati sve svoje granične prelaze, pa će se do omiljenih destinacija stizati preko Bugarske.

Detalji će biti poznati u ponedeljak kada će u Beogradu zajedničku izjavu potpisati ministri turizma dve zemlje, Tatjana Matić i Hari Teoharis.

Podsetimo, grčki ministar turizma Haris Teoharis boravi od danas u zvaničnoj poseti Srbiji, tokom koje će imati niz sastanaka sa vladinim zvaničnicima i turističkim radnicima.

"Naša poseta Srbiji deo je napora Ministarstva turizma za otvaranje grčkog turizma 2021. godine, s posebnim naglaskom, u prvoj fazi, na privlačenje posetilaca iz balkanskih zemalja", rekao je Teoharis.

Grčki ministar turizma je, takođe, naglasio da su Grčka i Srbija već dugo povezane prijateljskim vezama i ljubavlju, nečim što se ogleda u turističkim tokovima.

"Pre pandemije, više od milion Srba svake godine biralo je našu zemlju za svoj odmor", naveo je Teoharis i dodao da je cilj Grčke za ovu godinu da što više olakša dolazak turista iz Srbije, na osnovu postojećeg sporazuma koji je zakonski ratifikovan septembra 2020. godine, ali i onih koji će biti potpisani tokom njegovog boravka u Srbiji.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas