· · Коментари: 0
КОРОНА ТУРИЗАМ

Не чекајте паре од агенција у јануару: Италија и Грчка ДЕКРЕТОМ продужиле рок за враћање новца!

Италија је одлучила да до 2023. године неће вратити паре српским туристима!

1624964417_Sardini.jpg
Фото: Пиксабеј

Како незванично сазнајемо Италија је донела одлуку да до 2023. године неће бити враћен новац туристима који су уплатили летовање у овој земљи. То значи да италијанске туристичке агенције које су узеле новац од наших туриста не морају да врате новац партнерима у Србији.

Прочитајте још: Не можете на море ове године? ПЕТ места у Србији чија популарност је ЕКСПЛОДИРАЛА, дестинације за које се ГРАБЕ и СТРАНЦИ!

Повраћај новца туристима 2022. године?

Декрет који продужава задржавање новца (стр 34)

То, практично, значи да наше агенције неће бити у могућности да нашим туристима, који ни ове године не могу да летују у Италији, врате новац јануара 2022. године.

Многим агенцијама је у Италији заробљено више новца него у Грчкој!

Ово је изузетно лоша вест с обзиром да је многим српским агенцијама у Италији остало више новца него у Грчкој. Наиме, наше агенције су имале чартере за Сицилију и Сардинију, али и Калабрију.

Прочитајте још: Ушли смо у НАЈЈЕЗИВИЈУ зграду Србије и ШОКИРАНИ смо оним што смо ВИДЕЛИ (ФОТО/ВИДЕО)

Многи су радили сваког петка аутобуске поласке у Венецију, Милано, Ђенову, Тоскано, Рим... Сви они су партнерима слали аванс како би закупили собе на годину дана.

Италија заробила Србима најмање милион евра!

Према незваничним информацијама у италијанским агенцијама и хотелима заробљено је више од милион евра, а само једна агенција је још 2019. године послала 200.000 евра аванса који ће бити блокиран, дакле, пет година!

Ко је уплатио Италију нека бира другу дестинацију

- Туристима који су 2019. године уплатили Италију саветујем да не чекају новац јануара 2022. године, већ да га искористе на другим дестинацијама. Замислите како изгелдају хотеле који не раде већ две године! Нико не може да гарантује да ће у јануару моћи да врати новац који му је три године блокиран и питање је када ће га добити - каже Александар Сеничић, директор Националног удружења туристичких агенција ЈУТА.

Прочитајте још: Ово место у Србији је свето и ИСПУЊАВА ЖЕЉЕ: А разлог зашто су манастири у њему МАЛИ је ПРЕЛЕП И НЕВЕРОВАТАН! (ФОТО)

Не чекајте од агенција новац јануара 2022. године

Међутим, Сеничића сада брине други проблем - уколико је Италија донела овакву одлуку, треба очекивати да ће и Грчка дозволити својим агенцијама да нису у обавези да врате новац до 2023. године! Увелико се прича да ће Грчка продужити рок за враћање новца за најмање шест месеци!

- Тога се највише плашимо, јер је потрес са Музенидисом многе довео до руба пропасти. Многе агенције имају много свог новца заробљеног у иностранству и ако наши туристи не буду наставили да уплаћују летовање неће имати приход са којим могу да раде. Дакле, свима саветујем да не чекају новац јануара 2022. године већ да путују тамо где може да се путује - закључује Сеничић.

Многи би могли да остану без одмора Фото: Пексел

Музенидис је упропастио многе српске агенције

У Грчкој је отворен сваки други хотел, а пропаст гиганта какав је био "Музенидис" тектонски је уздрмао тржиште. Наиме, ова агенција је пропала јер је очекивала аванс од руских туриста од најмање 10 милиона евра. Пошто руски туристи нису дошли - агенција је пропала. Са пропашћу "Музенидиса" оштећене су готово све српске агенције.

Прочитајте још: Кинески туристи нашли "јин и јанг" у Шумадији: Хоће да виде Мораву, а у музеју остављају чудне поруке (ФОТО)

Туристи који не искористе ваучер за другу дестинацију могу да се нађу у пат-позицији. Уколико њихова агенција банкротира до јануара мораће да се активира полиса о инсолвентности, па када се наплате сви повериоци и они ће добити део својих пара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.