· · Коментари: 0
СРБИЈА

Не можете на море ове године? ПЕТ места у Србији чија популарност је ЕКСПЛОДИРАЛА, дестинације за које се ГРАБЕ и СТРАНЦИ!

Одмор у Србији може да буде лепши и садржајнији од летовања у Грчкој. Пробајте!

1624439283_AdaSafari.PNG

Није увек савршен одмор купање у мору. Напротив, неупоредиво занимљивији одмор може да се проведе у Србији. Пет предлога за пет незаборавних одмора у Србији.

Прочитајте још: На београдском аеродрому тестирање могуће 24 часа!

1. Врњачка Бања и манастири

Поред тога што наша "краљица континенталног туризма" има највећи број кревета, а самим тим и кревет за свачији џеп, Врањачка Бања има и највећи парк који је велика предност током лета. Врњци имају у мноштво базена и аквапарк, а 16. јула овде стижу Бразилке које ће Врњачком карневалу донети врелу атмосферу.

Прочитајте још: Кинески туристи нашли "јин и јанг" у Шумадији: Хоће да виде Мораву, а у музеју остављају чудне поруке (ФОТО)

Врњачка Бања има 100 историјских вила. И не само то, Врњачка Бања је окружена лепим мести на која може да се иде на излет, а Жича и Сопоћани су прва препорука.

2. Пролом Бања и Ђавоља варош

Ђавоља варош је већ довољан разлог да се упутите у Пролом Бању, а када се томе дода огроман базен са тобоганима - јасно је да је југ Србије добар избор. Базени у Пролом Бањи се пуне минералном, лековитом водом, а њоме је напуњен и аквапарк. Пешачком стазом од бање стиже се до брвнаре цркве Лазарице у којој се причестио цар Лазар пре Косовског боја.

Прочитајте још: Ушли смо у НАЈЈЕЗИВИЈУ зграду Србије и ШОКИРАНИ смо оним што смо ВИДЕЛИ (ФОТО/ВИДЕО)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prolom Banja (@prolombanja)

3. Чачак и Овчарско-кабларска клисура

Из овог краја потичу Обреновићи, па су за љубитеље историје Народни музеј у Чачку, брдо Љубић и сам Чачак права посластица.

Овчарско-кабларска клисура крије 10 манастира које је градио народ и до којих се може стићи пешице или катамараном из Међуречја. Најлепше се виде са видиковца који се налази на Каблару. У овчарско-кабларској бањи се можете и купати, али и у Западној Морави.

Прочитајте још: Ово место у Србији је свето и ИСПУЊАВА ЖЕЉЕ: А разлог зашто су манастири у њему МАЛИ је ПРЕЛЕП И НЕВЕРОВАТАН! (ФОТО)

4. Подунавље и Кладово

Једно језеро, два археолошка налазишта и четири тврђаве невероватне лепоте - то има само Подунавље. Ко воли да се купа треба да одабере хотел у Кладову где се налази одлична плажа. У одласку свратите у Смедерево и Винимацијум, а у повратку у Рам, Лепенски вир и Голубац.

Прочитајте још: А како ви узимате храну? У СРПСКИМ хотелима осмишљен КОРОНА прибор (Фото)

Ако волите вина ово је, такође, одредиште за вас, јер су близу Кладова и Рајачке пимнице. Љубитељи природе, пак, треба да се "изгубе" у Националном парку Ђердап који ће ускоро добити стаклени мост.

Прочитајте још: НАЈЧИСТИЈЕ плаже има само ЈЕДНА земља, ево где је на листи ГРЧКА

5. Сомбор и канали

Сомбор је леп током читаве године, а ово је савршено место за кратак одмор. Обавезно треба посетити етно кућу "Бодрог" стару 150 година, први приватни Зоо врт "Мики", Градску кућу, Сунчани сат, возити се фијакером или град разгледати бициклом, јер му је друго име - Раванград! У Бачком Брегу можете видети Шокачку кућу, али и окупати се и на "Штранду" градском купалишту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.