Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО су најлепша излетишта око БЕОГРАДА: Спакујте се и искористите дан, одушевиће вас ЛЕПОТА ПРИРОДЕ! (ФОТО)

Искористите лепе дане

1619253552_zabran.JPG
Фото: YоутубеПринтсцреен
Oglas

И кад год пожелите да побегнете из Београда, па макар то било и за викенд, нека вам увек буде на уму, да баш у Београду постоји прегршт места, на којима можда никада нисте били, а природа је боговска. 

Представлјамо вам неке од њих, где ћете уживати са пријателјима, породицом или чак и сами. 

Забран

На 20 километара од Београда, 40 хектара прелепе природе коју је држава пре седам година ставила под заштиту. Забран је омиљено излетиште многих Обреновчана и Београђана.

Какви год да су вам туристички афинитети, овде ћете наћи нешто за себе.

Уређена обала Саве, са шљунковитом плажом и лежаљкама, трим стаза за шетаче и бициклисте, вештачка стена за пењање, а сада је ту и Авантура парк за најмлађе посетиоце.

Степин Луг

 На само 13 километара од центра града, ушушкана између општина Вождовац и Звездара, скрива се једна од најлепших градских природних оаза, шума Степин луг, раније позната и као Титов гај. Смештена на падини са које, кроз изукрштана стабла багрема, белог јасена, јавора, храста... пуца поглед ка аутопуту, могла би да буде излетиште популарно попут Кошутњака.

Бела река

Језеро Бела река налази се у подавалском селу Рипањ, на београдској општини Вождовац. Иако се налази у самом подножју Авале, далеко је од очију излетника и других случајних намерника. Због свог ушушканог положаја не може се видети ни са авалског торња.

До Беле реке се може стићи и са Ибарске магистрале, али је најлакше ако од центра Београда идете авалским путем. После семафора на скретању за Авалу односно Пиносаву, наставите још неколико стотина метара ка Раљи, а онда скренете полудесно ка Рипњу. Даље пут води низбрдо, неколико километара ка подножју Авале, поред старог рудника живе… На крају низбрдице, на раскрсници поред продавнице и аутобуске станице, скреће се десно, ка прузи и рипањском засеоку Бела река. А онда је најбоље питати мештане за правац – не постоји никаква табла да се у близини налази некакво језеро.

Дубоки поток

 

Дубоки поток или Барајевско језеро се налази на територији општине Барајево, и од центра Београда је удаљено око 30 километара. Језеро је настало изградњом бране 1991. године, дугачко је 800, а широко око 100 метара, а водом га снабдевају седам потока.

Такође, постоје и два мања језера који служе као таложници.

Поред језера постоји паркинг, а ово одредиште је занимљиво и бициклистима који возе дуже релације. Око језера се може шетати. Пецање је дозвољено, али се мора купити одговарајућа дозвола.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas