Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТУРИСТИ

Шта туристи највише воле да посете у Београду? Погледајте које су најпозантије "селфи тачке" српске престонице

Пет туристичких атракција желе да посете сви страни туристи

Kinezi-+turisti-+Hram+Svetog+Save+-23-.JPG
Oglas

Скадарлија, Авала, Музеј Николе Тесле, Храм Светог Саве и Београдска тврђава су пет места која сви туристи желе да виде и траже од запослених у Туристичком инфо центру Београда да им заокруже на мапи српске престонице.

У зависности из које земље долазе сви туристи су различити, али једна ствар им је заједничка - траже најинстаграмичнија места Београда.

Прочитајте још: Петком у Сремској Митровици сви једу РИМСКИ ХЛЕБ, шта мислите зашто?

- Чим падне киша сви улазе са истим питањем: Који су музеји најзанимљивији да се посете - каже Ђани Живановић, шеф ТИЦ-а у Кнез Михајловој улици.

Увек спремна мапа Београда
Фото: А. М.

Спорт и пиво

Међутим, и тада различити народи имају различита интересовања. Тако, рецимо, грчки туристи воле Народни музеј, а Турци питају где је Војни музеј. Руски гости желе све да виде и спремни су да плате приватног водича који говори руски, а који су изузетно дефицитарни. Пољаци су најтиши од свих туриста и стално се смешкају.

Енглези свуда воле спорт и знају за "Звезду".

- Сваки туриста је најзаинтересованији за наслеђе његовог народа, па тако Израелце увек пошаљемо у Земун и Јеврејску улици, чиме су увек задовољни - истиче Живановић.

Енглези и далеко од Енглеске највише воле спорт и пиво, па су запослени у ТИЦ-у увек спремни да им кажу када и где игра "Црвена звезда" и најсвежији списак малих, приватних пивара које производе крафт-пиво.

Деца туристи
Све већи број странаца долази у Београд са децом и родитељи траже атракције које су занимљиве малишанима. Свиборов парк је право место за њих, док је лети Ада циганлија дестинација на којој се сви добро проведу.

Погрешно је уверење да кинеске туристе занима само одлазак у Кућу цвећа. Напротив, осим група које су у пролазу, Београд посећују млађи туристи, а њих занимају фотогенична места.

Селфи тачке

- Свим туристима заокружим три најлепша погледа на Београд: Калемегдан, Гардош и Ски стазу Александар, и инсистирам да оду, бар, на једно место, јер ће тамо направити најлепше фотографије - истиче Живановић.

Прочитајте још: Антоније из Ариља у мед и ракију ставља ЗЛАТНЕ ЛИСТИЋЕ: Туристима омиљен сувенир, а ево и колико кошта

Ипак, места која пружају најлепшу панораму нису и најпозантије селфи-тачке у Београду. На топ листи места на којима сви странци желе да се сликају су Теразијска чесма са хотелом "Москва" у позадини, Савска променада са Мост преко Аде у позадини, Победник са Новим Београдом у позадини и кафић Гардош у Земуну. Пето место је Авалски торањ и странци су током зиме очајни што им је веома копликовано до стигну до ове беоргадске атракције.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas