· · Коментари: 0
АПЛИКАЦИЈЕ

ОПРЕЗ! Ово су три разлога због којих вам ПРЕТИ ОПАСНОСТ уколико користите WhatsApp

Иако смо све услове коришћења прихватили приликом инсталације саме апликације, многи од нас нису се удубљивали у читање појединачних ставки...

1602491934_whatsapp.jpg
Фото: Pixabay

Ма колико нам се чинило да су наше поруке потпуно приватна ствар и да смо релативно заштићени, апликација WhatsApp јасно је декларисала да у одређеним ситуацијама има право да преда податке "особама меродавним у спровођењу закона".

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Доносимо вам неколико оновних мана коришћења ове апликације, које истичу стручњаци у области телекомуникација.

Приступ свим контактима

Прочитајте још: НЕ НАСЕДАЈТЕ! Направите сами НЕОПХОДАН део за МОБИЛНИ (ВИДЕО)

Доступна нам је опција, односно можемо изабрати да ли желимо са апликацијом поделити комплетан именик са свим контактима. Иако када размишљамо о  томе никада не бисмо пристали на ту опцију, када инсталирамо апликацију најчешће пристанемо на те услове нечитајући оно на шта пристајемо.

WhatsApp не зна садржину текста односно разговора које водите, али зна колико дуго трају, са ким разговарате и где се налазите.

У том случају, апликација WhatsApp узима податке свих контаката, чак и оних који уопште не користе и нису инсталирали ову апликацију.

Прочитајте још:  НАЈБОГАТИЈИ! Да је марио за новац, Тесла би када је умро имао ТАЧНО ОВОЛИКО НОВЦА НА РАЧУНУ! (ВИДЕО)

Информације се могу делити са полицијом

Апликација нам и ову могућност нуди као опцију, за коју морамо дати одобрење. Наиме, WhatsApp у појединим ситуацијама може предати све наше податке полицији, у циљу спровођења закона.


Фото: Pixabay

Прочитајте још:  НАЈБОГАТИЈИ! Да је марио за новац, Тесла би када је умро имао ТАЧНО ОВОЛИКО НОВЦА НА РАЧУНУ! (ВИДЕО)

Према тврдњама стручњака, најбезбдније за приватност и кориснике је да се ти подаци никада не скупљају, уместо да размишљамо да платформа која прикупља наше податке неће те податке никада никоме проследити.

Апликација зна шта радимо

Иако можда не зна садржај који шаљемо кроз саму апликацију, WhatsApp прикупља готово све остало.

Прочитајте још: НЕ НАСЕДАЈТЕ! Направите сами НЕОПХОДАН део за МОБИЛНИ (ВИДЕО)

Док смо унутар апликације, WhatsApp не зна садржину текста односно разговора које водите, али зна колико дуго трају, са ким разговарате и где се налазите. Ако промените сигурносне поставке, могу видети и вашу слику, задњи пут када сте били онлине и статус.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.