Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДЛАЗИ У ИСТОРИЈУ

Крај једне ере: BlackBerry се повлачи са сцене мобилних уређаја?

Комапнија TCL са којим је имала партнерство, од августа 2020. године више неће продавати мобилне уређаје овог бренда јер му истичу права за дизајнирање, производњу и продају било којих нових уређаја

blackberries-1377071_960_720.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Растуће тржиште мобилних телефона ускоро ће напустити још једна компанија! Компанија BlackBerry на званичној страници на Twitter-у најавила је повлачење са тржишта у августу текуће године.

Бизнис телефони
BlackBerry мобилни телефони су се током година наметнули као синоним за бизнис телефоне. BlackBerry је развила Канадска фирма RIM 1999 године. У то време је избацила уређај који је служио за размену порука, синхронизацију календара, именика.Са појавом овог уређаја BlackBerry је имао око милион корисника.Права мала револуција ових уређаја широм света започиње 2004.год. BlackBerry први представља „QWЕРТY“ телефоне.

Компанија BlackBerry до сада је преживљавала захваљујући партнерству са компанијом TCL Communication.

Прочитајте још: БРОЈНИ НЕДОСТАЦИ: Нова 5Г мрежа не доноси најбржи интернет преко ноћи

Ипак, недавно су на Twitter-у објавили да TCL од августа 2020. године више неће продавати мобилне уређаје овог бренда јер му истичу права за дизајнирање, производњу и продају било којих нових уређаја. Ипак, компанија BlackBerry ће наставити са услугом пружања сервиса све док корисницима не истекну гаранције. 

Прочитајте још: Xиаоми представио гејмерске телефоне са 12 ГБ РАМ меморије (ВИДЕО)

Последње издање мобилног телефона бренда BlackBerry био је модел KEY2 LЕ који је био релативно добро прихваћен од корисника који пре свега воле физичку тастатуру.


Фото: Пиxабаy

Иако не постоје званични подаци, прве информације кажу да је ових корисника било премало да би се TCL-у исплатило издати нови КЕY3 о којем се причало неко време.

Прочитајте још: БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ: Три лоше навике опасне по податке сваког корисника

BlackBerry још није објавио да ли тражи сарадњу са неким другим партнером или је ово крај телефона са његовим именом, па ће се фокусирати на сервисе, који ће га задржати у мобилној индустрији без инвестирања у хардвер.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas