· · Коментари: 0
ТРЖИШТЕ ПАМЕТНИХ ТЕЛЕФОНА

Ни КИНА није остала ИМУНА! МИЛИОНИ ТЕЛЕФОНА остали без купаца због КОРОНА ВИРУСА

Испорука паметних телефона у 2020. години смањена за петину, обелоданила је кинеска влада

1610381642_china.jpg
Фото: Pixabay

Испорука мобилних телефона у Кини у 2020. годину смањена је за чак 76 милиона уређаја, што је око 20 одсто мање у односу на претходну годину. 

Прочитајте још: БЕЗ ПАРДОНА: Погледајте како мама вучјака тера свог младунца на спавање (ВИДЕО)

Корона вирус утицала је на потребе и потражњу, као и актуелни тренд да потрошачи дуже задржавају своје телефоне или их касније мењању новим и бољим моделима

Ово су подаци истраживачког центра кинеске Академије за информатичке и комуникационе технологије (CAICT), а показују утицај кризе изазване корона вирусом на потребе и потражњу, као и актуелни тренд да потрошачи дуже задржавају своје телефоне или их касније мењању новим и бољим моделима.

Прочитајте још:  НАЈБОГАТИЈИ! Да је марио за новац, Тесла би када је умро имао ТАЧНО ОВОЛИКО НОВЦА НА РАЧУНУ! (ВИДЕО)

У 2019. пошиљке паметних телефона смањиле су се за четири одсто у односу на претходну годину, показују подаци CAICT. Продавци уређаја понадали су се да ће 2020. година донети обновљену продају, јер су потрошачи куповали нове телефоне компатибилне са 5Г мрежама које се брзо шире у Кини.

iPhone у Кини
Амерички технолошки див Apple прошле јесени је у Кини представио своје прве паметне телефоне са 5G технологијом. Аналитичари су и даље оптимистични у погледу пријема тих уређаја јер потрошачи одани iPhone сада купују нове мобилне телефоне.

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

У првој половини године домаћи брендови Опо, Виво и Ксаоми Корп забележили су велики пад испорука, док је Хуавеј, водећи кинески бренд у сегменту најскупљих уређаја, повећао свој тржишни удео. Продаја Хуавеија је, међутим, успорена у другој половини године када су на снагу ступила трговинска ограничења која је Вашингтон наметнуо том кинеском произвођачу, отежавши му набавку кључних компонената.

Прочитајте још: Да ли болујете од НОМОФОБИЈЕ, а да нисте ни свесни да ИМАТЕ ОВУ ДИЈАГНОЗУ?

Произвођачи телефона у децембру су испоручили укупно 25,2 милиона паметних телефона потрошачима у Кини, што представља пад од 12,8 процената у поређењу са истим периодом прошле године, наводи CAICT.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.