Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Бојана Стаменов открила како је смршала 80 килограма: "Смучило ми се, била сам странац у свом телу"

Бојана истиче да је снагом воље успела да направи чудо

1667461516_bojana-stamenov.jpg
Фото: Атаимагес
Oglas

Бојана Стаменов је за годину дана смршала 80 килограма без гладовања и операција. Како јој је тај невероватан подухват успео открила је гостујући у “Уранку” на К1 телевизији.

Прочитајте још: Да ли препознајете девојчицу са слике? Данас је популарна певачица која се пробила на ЕСТРАДНОМ небу (ФОТО)

- Стално ме питају где је Бојана или где је пола Бојане. Нестала је једна Бојана која је била озбиљан баласт, испоставило се у целом овом процесу. Нисам знала да ћу оволику  популарност да стекнем тиме што сам нешто урадила за себе. Осећам одоговорност због тога што ми чак 99 одсто жена нон-стоп пише и моли за помоћ. Захваљују ми што сам проговорила о проблемима и захваљују ми што сам им дала мотивацију. Питају ме шта једем и шта радим, који чаробни штапић користим… Истина је да нема чаробног штапића - каже певачица.

Испричала је у „Уранку“ да јој килажа није представљала проблем. Била је шармантна, весела, супер је носила своје килограме, а онда се нешто десило.

- Промена је уследила након комплексне приче. Никада нисам имала проблем са тиме како изгледам. Била сам то што сам и то сам носила врло лагано и није ми сметало током година. Одувек сам била “буцка”, али једног тренутка сам престала да идем у висину и наставила да идем у ширину. Није ми сметало до одређених година, до одређених момената који су почели да се дешавају и понављају изнова и изнова. Те моменте који су се понављали прихватила сам као нешто што је нормално. То су неке ствари које људи нормалне тежине дневно раде. Рецимо одвезивање појаса у колима. Такође сам чешће путовала авионом, па сам морала да тражим продужетак за појас. Тешко сам се кретала кроз авион. Морала сам на “кант” да се смештам. Било ми је непријатно да мењам седишта ако су била поред прозора. Имала сам увек утисак да сметам. Мало ми се све то смучило, мало ми је досадило. Дешавало ми се да заплачем у свом граду, јер град се мења, а ја нисам у ситуацији да прошетам. Нисам могла да стојим на ногама, нисам имала ни снаге ни кондиције ни живаца. Била сам у стању милитантне агресије. Када је та ситуација достигла врхунац отишла сам код своје докторке, ендокринолога, и рекла: “Мени се смучило, ја више нисам ја. Ја сам странац у свом телу.” 

Бојана је Јовани Јоксимовић овог јутра казала да је када је дошла код докторке, у августу 2020. године, имала 192 килограма. 

 - Када сам кренула у теретану фебруара 2021. имала сам 185 килограма. Докторки сам рекла да бих и желудац оперисала само да изађем из “свог кавеза”. Убацили су ме у тај програм који постоји у Клиничком центру за особе које су кандидати за операцију желуца. За мене је у том тренутку то било једино решење - испричала је Бојана у емисији “Уранак” на К1 телевизији.

Према њеним речима и раније је улазила у “борбе са килограмима”, али није успевала да издржи.

- Била сам на дијетама, највише сам издржала шест месеци. Нисам хтела стално да се патим. Ја сам гурман, али нисам неко ко обожава слаткише. Волим да кувам, волим да спремам, волим теста, волим да једем, да окупљам људе… Дошла сам до фазе када сам приметила да не једем онолико колико се гојим. Сви ти режими исхране трају неко време, али после одређеног времена одустанем. Сваки пут сам попустила. Сада је стварно било доста и дошло је до тога да ми је био замућен вид, да сам била нервозна и да ми је шећер био 27,7. 

Сусрет са докторком био је кључан, а када је чула у каквом стању се налази само ју је питала шта је чекала до сада. 

- Бојана, да ли сте ви свесни да вас је Бог погледао. Ви сте могли да се шлогирате са 34 године”, рекла ми је докторка. Константно сам била жедна и нисам могла да гледам у докторку него сам гледала поред ње јер нисам могла јасно да је видим. Срећа код мене је била што сам увек била здрава дебела жена, здрава “буца”. Желела сам да живим и морала сам да пресечем - прича Бојана.

Певачица је испричала како је у једном тренутку одустала од операције желуца.

- Одлука о операцији желуца је отпала негде на пола пута до операције. Била сам на режиму и чекала позив доктора, међутим, време је пролазило. Тада сам се први пут охрабрила да уђем у теретану. Једна моја другарица је испала “невероватан цар” јер је шест месеци ишла са мном на тренинге, возила ме и враћала. “Примила” сам се на то. Након пет месеци сам изгубила 30 килограма. Јела сам оно што су ми тренери преписали, а не нутрициониста, престала сам са болничким режимом. Након пет месеци, још ме нико није звао од доктора, рекла сам тренерима да можда не треба да се оперишем јер ми се допада овај начин мршављења и овај начин живота. Оно што се десило била је психолошка промена. Физичка активност уз било који режим је јако битна. Заиста се деси нешто у мозгу. Тренинзи трају мало више од годину и по дана. Сваки други дан је тренинг снаге, осталим данима су тренинзи на траци. Ако теретана не ради, онда патике на ногице и по крају - испричала је Бојана Стаменов у “Уранку” на К1 телевизији.

Бојана је открила циљеве у у наредном периоду.

— Циљ је да видим двоцифрен број на ваги који је сада јако близу. Али сада сам на новом тесту, јер прилагођавам онај пређашњи музички живот са мојим здравим и новим животом. За сада добро то радим. Циљ је да се осећам добро, као што сам сада. После много година улазим у радњу, испробавам хаљину, купујем ципеле… Многи ме питају шта да раде, који је режим исхране, али сви морају да схвате да су то индивидуалне ствари и да мора да се крене само од једне тачке, а после иде све само од себе - каже Бојана.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas