Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕМОТИВНО

Болна животна прича наше легендарне певачице: Једва је преживела ИНФАРКТ, преминула су јој ДВА брата, а сина су јој ранили

Живот легендарне Шемсе Суљаковић, обележиле су велике трагедије, али она је и даље пуна живота и насмејана

1646049490_sensa.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Певачица Шемса Суљаковић каријеру је почела седамдесетих година, а са “Јужним ветром” направила је велики успех на музичкој сцени тадашње Југославије. Самостални албум “Пристајем на све“, који је снимила 1986. године, продат је у 850.000 примерака, а Шемса до данас има репутацију једне од најбољих певачица народне музике.

Прочитајте још: Бивша такмичарка Звезда Гранда ПРЕТУЧЕНА: "Оборили су ме на земљу и тукли пендреком"

Ово је њена животна прича

Шемса Суљаковић је рођена 1951. године у малом месту Маглај у Босни и Херцеговини. Одрастала је у великој породици, те је већ у раним тинејџерским годинама морала да почне да ради. Први посао имала је већ са 13 година у Извршном комитету у Маглају.

Певачица се веома рано удала, још пре навршеног пунолетства. Са 16 година склопила је брак са својим годину дана млађим пријатељем и из ове љубави добили су сина Алмира. Ипак, овај брак двоје веома младих супружника потрајао је само две године. Након овог краха, Шемса се потпуно дистанцирала од свих и сама наставила да одгаја сина. Тада још увек није ни слутила да ће започети музичку каријеру и бити једна од легенди народне музике.

Шемсин таленат био је откривен када је једном приликом са пријатељима отишла у кафану и опустила се уз музику и запевала. Није приметила да се на њеном столу налази микрофон и да сви могу да је чују. Одушевљен њеним гласом, газда кафане позвао ју је да пева у овом локалу.

“Након тог изласка газда ми је рекао да одлично певам и да хоће сутра да ме види с микрофоном у руци. Пристала сам и тај дан, добро се сећам, тада најслушаније песме написала сам на један папир, како се не бих обрукала на првом наступу. У почетку сам певала са свеском у руци и, миц по миц, моја каријера је напредовала”, рекла је Шемса својевремено за Независне новине.

Крила је занимање од породице

Своје ново занимање дуго је крила од породице. Након седам година певања у кафани снимила је и први сингл “Отишла је љубав с нашег кућног прага”. Песма је у то време била доста популарна, међутим многи нису ни знали да она пева. Велики успон у каријери заправо доживљава 1981. године, када се прикључује “Јужном ветру”. Наступали су широм Европе и пунили дворане. Хитови овог бенда и данас се могу чути у градским кафанама и на слављима.

“Било ми је жао када смо се распали јер су ми сви у ‘Јужном ветру’ били пођеднако драги. Нисам могла да замислим да не постоји тај оркестар. Направила сам паузу од пет година после тога и нисам се бавила музиком. То је најтежи период у мом животу”, рекла је певачица за поменути медиј.

Плочу за коју каже да је била најуспешнија у њеној каријери Шемса је објавила 1986. године под насловом “Пристајем на све”. Скоро свих девет песама су за кратко време постале велики хитови. На том албуму, поред насловне, нашле су се и нумере “Зар за мене више среће нема“, “Ми се волимо“, “Стегни ме бар још једном“, “Што ме питаш“, “Свако ме пролеће на тебе сети“, “Докле да се крадом састајемо“ и друге.

Иако је у музици низала успехе и померала границе, ипак, оне друге, које су записане у атласима, оставиле су јој веома болне успомене.

“Први пут сам у Југославију после рата дошла тек 1996. До тада сам већ целу своју породицу избавила и одвела у Шведску. Тако је Бог хтео, а Бог је велики… Бог је највећи. Мој син није могао да издржи у Шведској, брзо се вратио у Сарајево. Рекао ми је: ‘Мајко, увенућу ти овде као биљка’. У рату сам два брата изгубила, брата од стрица у Брчком. Много ми је тешко да о томе причам… Син ми је исто био рањен, али случајно. Неки залутали метак га је погодио и прошао му кроз главну артерију. Мој син јединац, није ми било нимало лако. Ето, хвала Богу, дочекала сам унучад и снају, која је дивна”, рекла је Шемса једном приликом за Курир.

Шемса своје ране годинама вида, али неки трагови увек остају. Певачица је пре 12 година као последицу свега претпљеног у животу доживела и инфаркт.

“То је последица болних и нежељених тренутака. Инфаркт сам доживела у Аустралији. Далекој, предалекој од моје породице. Бог драги је дао да се ту случајно задесио најбољи кардиолог клинике. Снимио је цели захват премоштавања са стентом и дао ми снимак на ЦД-у да имам. Приуштили су ми апартман с прекрасним погледом, пуштали на разглас моје песме, говорећи да је у њиховој клиници оперисана музичка звезда из БиХ. Ето, само драги Бог може све то тако да посложи”, казала је Шемса тада за медије.

Прочитајте још: ТАЊУ БОШКОВИЋ сви знамо, а ево како изгледа њена ћерка која је наследила лепоту МАЈКЕ (ФОТО)

Ипак, упркос свим животним недаћама, увек је ту музика која јој помаже да све лоше заборави и породица која јој буди најлепше емоције.

БОНУС ВИДЕО:


 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas