Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чувена венчаница принцезе Дајане добија нову верзију: "Покушаћу да ухватим дух оригинала"

Креаторка легендарне венчанице принцезе Дајане најавила је да ће дизајнирати њен „наставак“ – модерну интерпретацију једне од најпознатијих хаљина у историји. Уједно је открила да је без Дајаниног знања правила и резервну венчаницу

1712323686_e61f3d707dc950176ef98f3741dc370e7501fed9.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Креаторка венчанице принцезе Дајане, Елизабет Емануел, намерава да „отпутује кроз време“ и направи модерну верзију култне хаљине у којој се принцеза Дајана 1981. године удала за британског престолонаследника, а сада краља, Чарлса, открива магазин Пипл.

- Покушаћу да ухватим дух оригинала, али кроз моје садашње очи. Желим да сачувам све искрице и бисере, али са потпуно другом визијом - каже Елизабет Емануел и додаје: „

- Не бих мењала ништа на хаљини из 1981, али када бих је сада гледала из ове перспективе, толико је нових могућности.

Елизабет и њен бивши супруг Дејвид прославили су се направивши венчаницу боје слоноваче, коју је леди Дајана Спенсер носила током свог краљевског венчања у катедрали Светог Павла у Лондону 29. јула 1981, што је дефинисало стил у деценији која ће уследити. Све очи биле су упрте у краљевску невесту, чија је хаљина имала крагну са воланима, пуфнасте рукаве, широку сукњу попут кринолине и импресивни дуги вео од скоро осам метара.

Без знања 20-годишње младе и милиона ТВ гледалаца, креаторски тандем је направио и другу хаљину као меру предострожности. „Била сам помало неуротична и помислила сам: Шта ће се десити ако неко провали и украде хаљину или, ако се нешто пролије и уфлека је, или дође до пожара?“, објаснила је Елизабет своју потребу да направи и резервну хаљину.

Инспирисана ружичастом хаљином коју су она и Дејвид направили за Дајанин приватни бал неколико дана пре краљевског венчања, Елизабет је прионула на посао. Резервна хаљина се разликовала од свадбене. Није имала дугачак вео, била је од беле свиле, а не боје слоноваче, а рукави су били ужи и више пристајали Дајаниним рукама.

Што се тиче тканине, Елизабет је ручно извезла сложене дезене на хаљини коју је Дајана носила, док је материјал за резервну копију коришћен готов. 

Резервна хаљина никада није завршена, а 70-годишња дизајнерка није сигурна шта се с њом десило, али је направила нову исту такву из посебног разлога: да би била изложена у виртуелном музеју принцезе Дајане. „Никада нисмо видели ту хаљину на Дајани и мислили смо да би било лепо замислити је“, рекла је директорка тог музеја.

Елизабет није дала временски оквир када ће направити нову верзију оригиналне венчанице, али је за Пипл открила како је стварала оригинал. Тврди да је њихов дизајнерски студио био за Дајану оаза мира, док је нервоза расла уочи венчања. „Седела би горе и ћаскала с кројачицама.“

Дајана је ангажовала Елизабет и Дејвида за своју венчану хаљину након што су креирали блузу у којој се појавила када је објављена веридба, а потом и црну хаљину без нараменица за један од гламурозних догађаја који су уследили.

Елизабет се присетила тренутка када јој је у студију зазвонио телефон док је имала пробу са другом муштеријом. „Да ли бисте ми учинили част да сашијете моју венчаницу“, зачула је Дајанин глас.

Тешко је могла да контролише узбуђење, а посао који је креаторски пар добио, уписао је њихова имена у историју моде.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas