Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једна ГРЕШКА је коштала каријере: Љубав, новац, породица и слава нису били довољни ВИТНИ ХЈУСТОН да буде срећна

Имала је све у животу, али је била јако несрећна

1669896470_virni-hjuston.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Витни Хјустон, након запањујућег успеха почетком 1990-их, касније је запала у још више невоља. Последњих година њеног живота више се говорило о њеним узастопним ексцесима него о њеним уметничким достигнућима. Једно од њених највећих достигнућа и даље је улога у филму „Телохранитељ”, који је премијерно приказан пре тачно 30 година.

Прочитајте још: "Зацртала сам да имам 55 кила": Дара Бубамара драстично СМРШАЛА и не намерава да стане (ФОТО)

Витни Хјустон је била једна од највећих певачица у историји поп, соул и Р'н'Б музике. Њен изванредан, моћан глас и данас оставља велики утисак.

Витни је рођена у музичкој породици - њена мајка Сиси је такође певачица - и почела је да наступа са 11 година.

„Нисам имала времена да одрастем, нисам имала времена да се играм и нисам почела да излазим све док нисам имала 20 година“, присећа се Витни Хјустон у интервјуу. „Дакле, моје касније глупости су биле нека врста побуне против такве ситуације."

Пробој за Витни је био 1983. Тада су јој власници Ариста Рецордс понудили да потпише светски уговор. Сјајну каријеру започела је две године касније песмом „Yоу Гиве Гоод Лове” са деби албума „Витни Хоустон”.

Још већи хит била је "Савинг Алл Ми Лове фор Yоу", балада о љубави према ожењеном човеку.

Било је то 1985, Витни Хјустон је имала 22 године. Огромна каријера је још била пред њом. Осамдесете су биле успешна прича за Хјустон. Снимила је хитове које радио станице емитују изнова до данас.

Ни данас нису сви свесни да је Хјустонова „И wилл алваис Лове Yоу” коју пева у филму композиција из 1974. Доли Партон. Годинама касније, Доли је признала да је први пут када је чула Витнину верзију возила. Морала је да стане на јер је била толико емотивна да није могла даље да вози.

Нажалост, иако је 1992. обележила Витниин професионални успех, то је био и почетак њеног спектакуларног пада. Тада се звезда удала за Бобија Брауна. Због њега је наводно ушла дубље у свет дроге. Одлука да прихвати овај позив бацила је сенку на остатак уметниковог живота.

Године 1993. рођена је ћерка - и једино дете Хјустон - Боби Кристина Браун. Брак Витни и Бобија постајао је све гори.

Веза са Брауном била је токсична и пуна агресије. Ни Витни ни њен муж нису избегавали алкохол и дрогу. Нису били верни. Витни је наводно имала аферу са својом помоћницом Робин Крафорд, која је 2019. објавила књигу „Песма за тебе. Мој живот са Витни Хјустон“. Тамо је описала ситуације у којима је отишла из Хјустона „у град” да тражи дрогу. „Витни ми је рекла да је први пут пробала кокаин када је имала 14 година“, написала је Крофорд.

Витни је било све горе и горе, а медији су писали о све више скандала и ексцеса. Уметница је 2000. године ухапшена на аеродрому због поседовања дроге, а 2005. и 2006. отишла је на рехабилитацију. Коначно, 2006. године, охрабрена својом породицом, поднела је захтев за развод од Бобија Брауна.

Чинило се да је у успону - и уметнички и здраво. Међутим, убрзо је постало јасно да су њени највећи успеси иза ње.

Недуго пре смрти, певачица је постала продуцент филма „Спаркле” (римејк „Спаркле” из 1976. године), у којем је играла и мајку Спаркле, која сања о музичкој каријери. Витни је желела да заштити своју ћерку од бруталности шоу бизниса. Певачица је била веома уверљива у овој улози. Нажалост, није дочекала премијеру филма, који је објављен у августу 2012.

Витни Хјустон је умрла 11. фебруара 2012. Највероватније се случајно удавила у кади након што је узела мешавину лекова и алкохола.

Витнина "клетва" није завршила са њом. Скоро тачно три године касније, под потпуно истим околностима – гушењем у кади након узимања мешавине – прво је пала у кому, а потом је умрла једина ћерка Витни Хјустон, Боби Кристина. У тренутку смрти имала је 22 године.

Године 2020. умро је Ник Гордон, кога је Витни познавала од детињства. Након смрти звезде, Гордон је био у вези са Боби Кристином. Гордон је преминуо у 30. години. Узрок смрти је предозирање дрогом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas