Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једна носи број 45: Ових 10 познатих дама имају НАЈВЕЋА СТОПАЛА У ХОЛИВУДУ (ФОТО)

Просечна величина стопала се стално повец́авала током прошлог века

1685104148_stopala-NASLOVNA.jpg
Пхото: Схуттерстоцк/Профимедиа
Oglas

Да ли сте икада погледали број на ђону своје ципеле и упоредили га са бројем својих пријатеља?

Није да је женама потребна још једна ствар око које би требало да буду самосвесне, али – вероватно захваљујуц́и Пепељугиним стакленим сандалама у броју 35 – мала стопала су постала стандард за лепоту и женственост.

Међутим, стопала величине Дизнијеве принцезе брзо постају реликт прошлости. Захваљујуц́и еволуцији, просечна величина стопала се стално повец́авала током прошлог века.

„Почетком 20. века, просечна жена је носила ципелу величине 34 или 35“, пише ТИМЕ Магазине. „Ово се повец́ало на 36,5 40-их и тако је остало до 60-их. До 1970-их, просечно женско стопало је било величине 38,5, а сада, четрдесет година касније, најчешц́а величина стопала америчких жена је негде између 39,5 и 40.

Дакле, све вец́а потреба трговаца на мало да производе све вец́е и вец́е величине ципела, из године у годину? У питању је само биологија.

И наравно, славне личности имају стопала вец́а од просека. Погледајте листу познатих дама које носе обућу у величинама већим од 41.

Гвендолин Кристи носи 43

Глумицу Гвендолин Кристи најбоље памтимо по улози у хит серији ‘Игра престола’, а позната је по томе што је висока чак 190 центиметара. Она има и поприлично велика стопала, а носи број 43.

Миси Френклин носи 45

Петострука освајачица олимпијског злата у пливању Миси Френклин на првом је месту листе познатих дама са највећим стопалима. Висока је 189 цм и носи обућу број 45.

Ова пливачица сматра да су њена огромна стопала, које њен отац шаљиво зове уграђеним перајима, њена велика предност у базену.

Ђина Дејвис носи 43

Глумица и звезда филма ‘Телма и Луис’, Ђина Дејвис, висока је жена и важи за глумицу са једним од највећих коефицијентом интелигенције у Холивуду, али има и велика стопала – носи број ципела 43. 

Ел Мекфирсон носи 43

Супермодел Ел Мекфирсон ис позната фор по томе што се рекордних 5 пута красила насловну страну часописа Спорт Илустратед издања о купаћим костимима почетком 80-их. Њена савршена фигура донела јој је надимак Тело, а са својих 183 цм висине привлачи пажњу где год се појави. Зато и нико можда није приметио да ова Аустралијанка носи обућу број 43.

Џесика Бил носи 42

Имако је висока само 173,7 цм, Џесика, иначе проглашена за најсексипилнију жену 2011. године по избору часописа Есqуире , носи обућу број 42. Занимљиво је и да њен супруг Џастин Тимберлејк, иначе висок 185 цм, носи исти број обуће. 

Никол Кидман носи 42

Никол Кидман једна је од највиших глумица у Холивуду са 180 цм, и виша је од свог супруга Кита Урбана за скоро 3 цм. Има и дуже стопало од њега – она носи број 42, а он 41. 

Парис Хилтон носи 42

Парис Хилтон дефинитивно живи за рефлекторе. Међутим, хотелска наследница не би била задовољна да су све очи упрте у њене ноге. Парис је признала у својим мемоарима да је једина ствар коју је највише мрзела на свом телу била њена стопала величине 42. „Видим све ове супер слатке ципеле у продавницама. А када их изнесу у мојој величини, на мени изгледају као кловновске ципеле!

Марија Шарапова носи 42

Марија Шарапова је још један доказ да су велика стопала корисна за професионалне спортисте. Тениска икона Марија је бивша прва тенисерка света и петострука гренд слем шампионка. Њена величина ципела? 42.

Висока је 188 цм тако да њена висина уравнотежује величину њених стопала.

Кејт Винслет носи 42

Кејт Винслет је висока 169 цм али њена величина ципела је 42. Кејт је много пута критикована јер има огромна стопала која не одговарају пропорцијама њеног тела.

Чак и њен колега из ''Титаника'', Леонардо Дикаприо мисли да су њена стопала урнебесна.

„Подигла бих ногу и он би пао од смеха јер су моја стопала потпуно исте величине као његова, а он је висок 185 цм, рекла је Кејт током интервјуа. „Он је моја стопала звао кануима.“

Изненађујуц́е, Кејт нема највец́а стопала у својој породици. Рекла је да њена мама заправо носи величину 45.

 Кендал Џенер носи 41

Кендал Џенер можда је један од најзгоднијих модела данашњице са импресивних 180 цм висине, али је такође једна од омиљених тема интернет критике. Људи су увек критиковали њене дугачке прсте на ногама, а многи су их описали као „чудне“.

„Да, некако је болно! Биц́у искрена, рекла је за ЕЛЛЕ да јој је непријатно у високим потпетицама. „Имам најдуже прсте на свету; то су паукови прсти“.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas