Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јована Стојиљковић о улози Вере Пешић: "Требало ми је времена да се смирим након ових сцена"

Вера Пешић је јунакиња о којој Србија прича од кад се крајем прошле године појавио филм снимљен на основу аутобиографских података

1674303288_7ecdc282cfb9f7ce87f8611c443b11e359f2e814.jpg
Фото: Јутјуб/принтскрин/ РТВ Пинк/ Арт Виста
Oglas

Српску Мата Хари, како су је звали, оживела је глумица Јована Стојиљковић.

Данас почиње и серија "Вера" која ће још да приближи живот вишеструке шпијунке, коју су тајне у које се уплела због низа суровх догађаја повлачиле на дно.

Млада Вера је из Лесковца дошла до највиших београдских кругова. У престоници је упознала  официра Контраобавештајне службе Југословенске краљевске армије, мајора Славка Радовића, коју је је после успешно завршеног курса увео у службу. Добила је важан задатак, требало је да дође до "срца" шпијуне британске, француске и немачке обавештајне службе, у томе је успела, али ју је скупо коштало. Постала сарадник врха немачке, француске и енглеске обавештајне службе, што није пошло за руком ни многим искуснијим агентима.

Прочитајте још: Како је изгледала права ВЕРА ПЕШИЋ? За њене способности се надалеко чуло, али кажу да јој је највећа ГРЕШКА била то што се заљубила (ФОТО)

Маестрална Јована Стојиљковић ушла је у лик Вере Пешић и изузетно јој је драго да је дочаран такав женски лик:

- Њена судбина је заправо веома трагична и сваки пут кад бих се запитала колико је она имала година када је страдала, а шта је све прошла, запитала бих се зашто је то морало бити тако. Лично ми је било врло важно што смо о њој направили филмски тестамент јер је тешко наћи водећи женски лик. Наша кинематографија иде, корак по корак, на боље јер се бавимо важним женским темама и важно је да то бављење женским ликовима у првом плану постане пракса, а не да буде као неки инцидент – испричала је је Јована за „Новости“ за време приказивања филма.

Филм и серија "Вера" садрже не тако лаке сцене, насиље је било неопходно екранизовати како би се дочарао живот шпијунке, а Јована објашњава да јој је то све било изузетно изазовно.

Прочитајте још: Фотографија Јована Мемедовића из СТУДЕНТСКИХ дана: Један ДЕТАЉ је свима запао за око (ФОТО)

- Мени су сцене у којима Вера испољава емоције мајци и кад Вера пуца из оружја, али и истовремено вришти из себе, биле врло тешке и требало ми је времена након њих да се смирим. Сцене насиља нису једноставне, али су саставни део овог посла и важно је како им приступите. Публика, заправо, види оно најгоре - каже Јована. .

Вера Пешић стрељана је са само 25 година, у месту у коме је рођена, али је њена биографија, иако кратка, осам деценија касније постала филмска.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas