· · Коментари: 0

КАКО ПОЗНАТИ ПРОСЛАВЉАЈУ СВЕТОГ НИКОЛУ: Пола естраде данас празнује (ФОТО)

Српска православна црква и њени верници славе Светог Чудотворца, заштитника путника, морепловаца, деце

1671435887_Solava-poznati-naslov.png
Фото: Инстаграм Принтсцреен слобарадановиц/СПЦ

Данас је Никољдан, па није ни чудо да многе познате личности обележавају крсну славу у кругу породице и пријатеља. Процењује се да половина православаца у Србији слави Светог Николу, док друга половина, како се каже, иде у госте. Тако је и на естради!

Познато је да певач Слободан Слоба Радановић велику пажњу придаје верским обичајима, па је тако било и овога пута када је међу првима, на друштвеној мрежи објавио слику иконе Светог Николе, као и славски колач уз натпис- ''породица'' и симбол српске заставе.

Фото: Инстаграм принтсцреен/слобарадановиц

Прочитајте још: Данас је СВЕТИ НИКОЛА: Обавезно испоштујте ове обичаје, а једну ствар никако немојте да радите

Светлана Цеца Ражнатовић, традиционално 19. децембра у свом дому окупља родбину и најближе пријатеља, па не сумњамо да ће тако бити и ове године. Фолк звезда пости цео пост, па по обичајима спрема и посну славу. На њеној трпези се увек нађу разноврсне ђаконије, које никада не припрема она сама.

- Моја сестра Лидија је задужена за организацију, она мисли на све - изјавила је више пута Ражнатовићева.

Од када је одрастао, домаћин славе у њеном дому је син Вељко који дочекује госте.

Цецина кума, Вики Миљковић која је јуче прославила и рођендан, такође слави Никољдан, а више пута је изјавила како сама воли да умеси погачу.

Милица Тодоровић, воли да славу проведе у кругу своје породице, како обичаји налажу, па је до сада сваке године у кругу најмилијих уживала у родном Крушевцу, уз богату трпезу и православне обичаје.

Прочитајте још: Помолите се СВЕТОМ НИКОЛИ, Чудотворцу: Ово је најпознатија молитва за Никољдан

Жељко и Јована Јоксимовић, воле на данашњи дан да окупе пријатеље и родбину у свом дому. Како кажу упућени Жељко радо запева коју за своје најближе. Никољдан је крсна слава и Аци Лукасу, међутим од када се развео од супруге Соње, Лукас овај дан обележава скромније него раније.
Слави се и у дому наше познате тенисерке Јелене Јанковић.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.