· · Komentari: 0

KAKO POZNATI PROSLAVLJAJU SVETOG NIKOLU: Pola estrade danas praznuje (FOTO)

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Svetog Čudotvorca, zaštitnika putnika, moreplovaca, dece

1671435887_Solava-poznati-naslov.png
Foto: Instagram Printscreen slobaradanovic/SPC

Danas je Nikoljdan, pa nije ni čudo da mnoge poznate ličnosti obeležavaju krsnu slavu u krugu porodice i prijatelja. Procenjuje se da polovina pravoslavaca u Srbiji slavi Svetog Nikolu, dok druga polovina, kako se kaže, ide u goste. Tako je i na estradi!

Poznato je da pevač Slobodan Sloba Radanović veliku pažnju pridaje verskim običajima, pa je tako bilo i ovoga puta kada je među prvima, na društvenoj mreži objavio sliku ikone Svetog Nikole, kao i slavski kolač uz natpis- ''porodica'' i simbol srpske zastave.

Foto: Instagram printscreen/slobaradanovic

Pročitajte još: Danas je SVETI NIKOLA: Obavezno ispoštujte ove običaje, a jednu stvar nikako nemojte da radite

Svetlana Ceca Ražnatović, tradicionalno 19. decembra u svom domu okuplja rodbinu i najbliže prijatelja, pa ne sumnjamo da će tako biti i ove godine. Folk zvezda posti ceo post, pa po običajima sprema i posnu slavu. Na njenoj trpezi se uvek nađu raznovrsne đakonije, koje nikada ne priprema ona sama.

- Moja sestra Lidija je zadužena za organizaciju, ona misli na sve - izjavila je više puta Ražnatovićeva.

Od kada je odrastao, domaćin slave u njenom domu je sin Veljko koji dočekuje goste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic)

Cecina kuma, Viki Miljković koja je juče proslavila i rođendan, takođe slavi Nikoljdan, a više puta je izjavila kako sama voli da umesi pogaču.

Milica Todorović, voli da slavu provede u krugu svoje porodice, kako običaji nalažu, pa je do sada svake godine u krugu najmilijih uživala u rodnom Kruševcu, uz bogatu trpezu i pravoslavne običaje.

Pročitajte još: Pomolite se SVETOM NIKOLI, Čudotvorcu: Ovo je najpoznatija molitva za Nikoljdan

Željko i Jovana Joksimović, vole na današnji dan da okupe prijatelje i rodbinu u svom domu. Kako kažu upućeni Željko rado zapeva koju za svoje najbliže. Nikoljdan je krsna slava i Aci Lukasu, međutim od kada se razveo od supruge Sonje, Lukas ovaj dan obeležava skromnije nego ranije.
Slavi se i u domu naše poznate teniserke Jelene Janković.

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.